Infraestructures

Premià de Dalt vol fer un parc temàtic de la bici i el monopatí

La intenció és que les noves instal·lacions, que està previst que s'obrin a l'octubre, “puguin ser un referent de les dues disciplines a escala europea”

L'alcalde assegura que l'espai haurà de ser sostenible econòmicament

Premià de Dalt vol ser un referent en el món dels salts de bicicleta i del monopatí. Per això, està posant fil a l'agulla per crear un complex lúdic i esportiu per als amants d'aquestes dues disciplines. Es tracta de l'espai conegut com la Poma, situat molt a prop de l'antiga pista de skate del municipi que s'hi integrarà i que suposarà la creació d'un parc temàtic dedicat a aquestes dues modalitats. Aquesta zona té una superfície de 28.000 m², aproximadament, i ara s'hi estan duent a terme les darreres obres per poder obrir-lo al públic, si tot va tal com està previst, aquest octubre. L'espai de la Poma estarà dividit per zones, algunes ja estan en funcionament, i entre elles destaquen les dues piscines o bowls –una per a bicicletes i l'altra per a monopatins–, la zona de trial, l'espai anomenat de street –amb tanques i obstacles–, la zona de salts i la piscina d'espuma per fer-hi també les piruetes aèries. “Volem que siguin les millors instal·lacions d'Europa i crec que estem en disposició d'aconseguir-ho”, va manifestar l'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU). L'alcalde va explicar que a la Poma s'hi volen fer zones de vestidors, lavabos i un bar, i dotar-la d'enllumenat. “La idea és que sigui un espai on pugui disfrutar tota la família i que sigui una zona d'oci i d'esport saludable”, va dir Triadó, que hi va afegir que s'hi vol posar una zona d'iniciació per als que vulguin començar a practicar aquests esports “amb totes les mesures de seguretat que calgui”.

L'espai també es vol dotar d'àrees d'ombra i, tal com va avançar el batlle, “un dels objectius és poder tenir-hi una escola de monopatí i bicicleta”. Les obres d'adequació de la Poma tenen un pressupost de 200.000 euros, dels quals una part estaran subvencionats per la Diputació. El que sí que va voler deixar clar l'alcalde és que “la voluntat és anar completant de mica en mica totes les àrees sense apujar impostos ni endeutar l'Ajuntament”. La gestió de l'equipament anirà a càrrec del Club BTT de Premià de Dalt i, segons va explicar Triadó, en un principi està previst que l'accés sigui gratuït per als veïns del municipi, mentre que la gent de fora “haurà de pagar una quota que anirà destinada al manteniment”.

LA XIFRA

28.000
metres quadrats
és la superfície del parc temàtic de salts de bici i de monopatí La Poma, de Premià de Dalt

LA FRASE

Volem que siguin les millors instal·lacions d'Europa, i crec que estem en disposició d'aconseguir-ho
Josep Triadó
alcalde de Premià de Dalt

Un municipi que ha apostat pel món del monopatí

La relació de Premià de Dalt amb el món de la bici i l'skate no és pas nova d'ara. De fet, la que serà en breu l'antiga pista -o half- per fer-hi salts amb monopatí es va posar en marxa justa ara farà uns deu anys. Aquesta aposta però no va començar amb bon peu, ja que en el seu moment els veïns d ela zona, de caràcter residencial, van iniciar una campanya per recollir signatures perquè consideraven que a la zona s'hi concentraven massa cotxes, que els llums de la pista “eren massa potents” i que el jovent que s'hi concentrava “fumava cannabis”, tot reclamant més presència policia a la zona. L'alcalde de Premià de Dalt d'aleshores, el republicà Sebastià Pujol, va defensar la posada en marxa de la instal·lació assegurant que era “un gran dinamitzador social” per al jovent de Premià de Dalt, com també d'altres punts de la comarca que s'hi desplaçaven atrets per la singularitat de la pista. En aquell moment també van aparèixer unes dades de la policia local on es posava de manifest que, des de la posada en marxa de les instal·lacions, hi havia hagut un descens pel que fa a les destrosses del mobiliari urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia