Infraestructures

Cap credibilitat

Milers de passatgers van suportar el retard tips de la desinformació

Tot i que hi ha 3 mesos per recuperar el bitllet, la majoria no s'ho creien i feien cua pels diners

A Tarragona només canviaven els viatgers d'estació

Resig­nació, indig­nació, desin­for­mació... els sen­ti­ments de sem­pre amb el ser­vei fer­ro­vi­ari, tot i que aquest cop van expe­ri­men­tar aquesta situ­ació els viat­gers de l'alta velo­ci­tat, quan habi­tu­al­ment ho patei­xen més els de Roda­lies. La joia de la corona de Renfe també va tron­to­llar ahir i els viat­gers esta­ven farts i quei­xo­sos de la falta d'infor­mació sobre l'abast real de l'afec­tació i l'absència d'alter­na­ti­ves.

Blas Gómez s'havia pas­sat dues hores dins del tren a l'estació de Sants. “És indig­nant. Ens feien pujar al tren quan l'ava­ria o el roba­tori o el que fos ja se sabia. Eren quarts de nou i pujàvem al tren, i Renfe ja sabia que no podria sor­tir. He per­dut dues reu­ni­ons a Madrid i estic fent cua per can­viar-me el bit­llet, ja que un cop per­dut el matí...” En ter­mes simi­lars s'expres­sava l'Elena, que havia pujat al TAV a Figue­res a les set del matí per ser a Madrid: “M''he que­dat a Sants. En sóc usuària habi­tual i, tot i saber que tinc tres mesos per can­viar el bit­llet, pre­fe­reixo que me'l abo­nin ara mateix al compte. És una murga que a més de per­dre el dia et facin fer cues eter­nes”, es quei­xava.

Dani Sala viatja cada set­mana a Madrid. “Sem­pre pas­sen coses, mal­grat que el ser­vei del TAV és el més fia­ble de tota la xarxa fer­roviària. Sovint agafo el roda­lies per arri­bar a Sants i sovint perdo el TAV per l'R3. Hem pas­sat dues hores al tren, i l'única infor­mació que rebíem era la de la ràdio o el mòbil pels mit­jans de comu­ni­cació. Han obert les por­tes al cap d'una hora, però no ens sabien dir si era perquè sortíssim i ens busquéssim la vida o per a què!”

A la cua de recla­ma­ci­ons o can­vis, en Josep, ja jubi­lat, s'espe­rava. L'empleat d'infor­mació de Renfe els garan­tia que podien can­viar l'import del bit­llet en tres mesos, però en Josep no se'n refi­ava: “Vostè creu que tenen alguna cre­di­bi­li­tat? Pre­fe­reixo que me'l sege­llin o em tor­nin l'import avui. No em refio de cap de vostès”, li etzi­bava.

Cen­te­nars de per­so­nes es van amun­te­gar als mos­tra­dors de Renfe durant tot el matí. Fins al mig­dia no es va nor­ma­lit­zar la situ­ació. Més soferts encara van ser els que van optar per aga­far l'auto­car alter­na­tiu des de Bar­ce­lona Sants fins a l'estació de Camp de Tar­ra­gona, on començava el ser­vei. Acon­se­guir plaça als auto­cars era campi qui pugui a les nou del matí, amb aglo­me­ra­ci­ons impròpies i el ser­vei de segu­re­tat des­bor­dat. “M'han vin­gut al cap les imat­ges dels refu­gi­ats”, deia en Cesc.

Tam­poc no van que­dar gaire satis­fets els viat­gers que van optar, a Tar­ra­gona, per aga­far l'auto­car cap a Bar­ce­lona. La com­pa­nyia els va dei­xar a l'estació de Tar­ra­gona Ciu­tat perquè aga­fes­sin un regi­o­nal. L'estació va que­dar des­bor­dada i els viat­gers, empi­pats, perquè ini­ci­al­ment els havien infor­mat que mar­xa­ven fins a Sants. I, sense cap avís, es que­da­ven a l'estació de la platja tar­ra­go­nina. Entre l'auto­car, la cua i la durada del tra­jecte per la costa, van tri­gar el tri­ple de temps que amb un TAV.

13.000
passatgers van resultar afectats per l'aturada del TAV.
90
dies
tenen els afectats per reclamar a Renfe i canviar el bitllet o recuperar-ne l'import íntegre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.