Infraestructures

Els ascensors de l'estació de Caldes no funcionen tot i la inversió d'Adif de tres milions

Usuaris censuren que han de caminar uns metres per travessar la via i canviar d'andana

L'operador estatal treballa perquè els aparells funcionin al setembre

L'estació de tren de Caldes de Malavella té dos ascensors nous de trinca però que encara no funcionen. És la queixa que han fet alguns usuaris. Adif, l'operador ferroviari de l'Estat, admet que les obres en què ha invertit 3,1 milions des del març de l'any passat són incompletes des de fa un parell de mesos. Fonts d'Adif van dir ahir a la tarda que confien que els aparells tinguin energia per funcionar a ple rendiment abans del 30 de setembre. La tardança és deguda “sobretot a tràmits administratius”, diuen a Adif. Fecsa Endesa li ha requerit unes peces per donar energia als aparells. L'escomesa de Fecsa depèn ara d'unes peces que el proveïdor encara no ha fet arribar a l'operador ferroviari. El termini és ara de dos mesos com a màxim perquè el canvi d'andana es pugui fer utilitzant un dels dos ascensors.

Usuaris de Renfe s'han queixat a aquest diari que han de recórrer uns metres per travessar la via i canviar d'andana. L'obstacle és més gran si el passatger té dificultats de mobilitat. L'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CDC), diu que ara és més complicat que abans travessar la via: “S'han de baixar unes escales, ara que no hi ha ascensor.” Els 3,1 milions d'inversió van incloure la construcció d'un pas inferior i l'aixecament de les andanes.

L'última trucada

Balliu ha demanat a Adif per què no funcionen els ascensors. Va trucar-hi fa dos mesos i mig i li van assegurar que tot estava “a punt”. Balliu també va anar a la seu central d'Adif a l'estació de Sants (Barcelona). No consta a l'oficina de Sants –on se centralitzen les queixes per escrit dels passatgers– cap document sobre els ascensors a Caldes.

LES XIFRES

2
ascensors
s'han construït a les andanes de Caldes. Adif confia a tenir aviat les peces per donar-los energia.
3,1
milions
d'euros ha invertit Adif en les millores recents a l'estació de Caldes, que inclouen els dos ascensors.

Un any d'obres, quasi a punt des del mes de maig

Adif va informar el mes de març del 2015 que començava les obres de l'estació de Caldes, la tercera amb més passatgers de les comarques gironines. El termini d'execució dels treballs, que ha fet la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (Seitt), era de dotze mesos. Segons Adif, les obres van acabar al maig. L'alcalde, Salvador Balliu, considera que al febrer ja quasi estaven, excepte els ascensors, que es fan esperar uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia