Medi ambient

Medi ambient

En marxa el segon camp de treball a Palau-saverdera

Una vintena de joves està fent tasques de recuperació al parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà

La setmana passada, va començar el segon camp de treball de Palau-saverdera, on un total de 24 joves vinguts d’arreu de Catalunya estan duent a terme tasques de recuperació a les basses de les Garrigues dins del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

L’estada, organitzada per la direcció general de Joventut, s’allargarà quinze dies, durant què aquest grup de joves no només faran les tasques de recuperació de l’ecosistema autòcton sinó que també s’integraran en la dinàmica de la festa major del municipi, en què els joves organitzaran una activitat per a nens. En aquest sentit, l’alcaldessa, Isabel Cortada, ha explicat que “els joves estan vivint dins del poble, on es relacionen amb la resta de gent del municipi”.

A més, l’Ajuntament ha posat a disposició d’aquest grup de joves diverses instal·lacions municipals per poder-los allotjar. És el cas del gimnàs de l’escola municipal, així com la cuina de la Font Mallola.

Recuperar l’entorn

La principal tasca que estan fent els joves a la bassa més gran de les dues que formen les Garrigues, més enllà de retirar-ne deixalles, és eliminar la planta invasora anomenada ludwígia. Aquesta espècie no permet créixer les plantes d’aigua autòctones ja que, en situar-se a la superfície de la bassa, no deixa passar la llum solar al fons de la bassa.

Tot i així, el director del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Sergi Romero, explica que, gràcies a la feina que es va fer en el primer camp de treball, ja es mostren “indicis de recuperació”, en especial perquè els sistemes aquàtics tenen una recuperació ràpida.

Onze camps de treball a les comarques gironines

Més enllà del camp de treball de Palau-saverdera, arreu del territori català s’organitzen diversos grups com aquests. Aquestes activitats estan subvencionades per la direcció general de Joventut, des del Departament de Treball de la Generalitat, que decideix subvencionar els municipis que presenten projectes. Cal destacar que hi ha tres modalitats per a aquesta activitat: internacionals, en què els integrants arriben d’arreu del món; comunitaris, amb joves de diferents comunitats de Catalunya, i nacionals, en què només hi ha joves de diferents punts de Catalunya. Enguany, dels 11 que s’organitzen a les comarques de Girona, 8 són catalans i 3, internacionals. D’altra banda, a tot Catalunya s’organitzen un total de 54 camps de treball a què la direcció general de Joventut ha destinat uns 300.000 euros en subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.