Medi ambient

Metereologia

Els bombers atenen prop de 100 incidències per la pluja

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la nuvolositat anirà minvant avui

Vegeu vídeos de les inundacions d’aquesta nit a Salou

  • Captura d'un vídeo d'aquesta nit penjat a Youtube EPA.
  • VÍDEO: Pluges a Salou
  • VÍDEO: Pluges a Salou
  • VÍDEO: Pluges a Salou

L’episodi de pluja que en les darreres hores ha afectat Catalunya ha acabat amb 151 trucades al 112 relacionades amb 91 incidents. Dijous al matí es van localitzar al Barcelonès i al Baix Llobregat, i aquesta nit s’han concentrat al Tarragonès i al Baix Camp. Concretament, entre les 9 de la nit i les set del matí d’aquest divendres els Bombers de la Generalitat han atès una trentena d’avisos, la majoria des de Salou per acumulacions d’aigua a carrers o passos a nivell que dificultaven la circulació dels vehicles. Els principals problemes s’han concentrat a la plaça Europa, on nombrosos vehicles han quedat atrapats. La forta tromba també ha fet cedir uns 50 metres de mur d’un hotel del carrer de Murillo. Tot i que el succés no ha ocasionat danys personals, la paret -d’uns dos metres d’alçada- ha caigut damunt la vorera i ha malmès quatre vehicles que estaven estacionats.

Protecció Civil ha desactivat aquesta matinada l’alerta de l’Inuncat, un cop ha passat el front de pluges intenses. Tot i que l’episodi de pluges ha provocat desenes d’incidències, cap d’elles ha tingut caràcter greu i tampoc ha provocat ferits. Les localitats des d’on es van fer més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, L’Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. A les comarques de Barcelona es van registrar 47 incidents i 42 a les de Tarragona. La major part van ser per problemes de trànsit i d’acumulació d’aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública. La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d’aigua a les vies en el moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar en les estacions de Tarragona i Salou mentre no es va normalitzar la situació.Aproximadament la meitat dels incidents van ser derivats a Policies Locals i Mossos d’Esquadra per afectacions al trànsit i l’altra meitat van ser derivats a Bombers de Barcelona -en la franja de migdia, quan el front va afectar el litoral central- i a Bombers de la Generalitat, especialment a la nit a la zona del litoral de Tarragona

Segons el Servei Meteorològic de Cataluny, “la nuvolositat minvarà arreu i de bon matí el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general. Tot i això, encara quedaran restes de núvols al sud de la costa Brava i al nord del litoral central. A partir del migdia creixeran nuvolades al quadrant nord-est, al Pirineu, al Prepirineu i als Ports. Durant la tarda s’esperen alguns ruixats localment moderats i sovint acompanyats de tempesta al quadrant nord-est i, de manera més aïllada, a la resta del Pirineu. La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament, mentre que la màxima es mantindrà similar o serà lleugerament més alta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia