Infraestructures i serveis

L’aigua s’apuja un 2,6% a Anglès, i hi haurà tarifació social

L’increment també servirà perquè Aqualia pugui fer millores a la xarxa

L’Ajuntament d’Anglès aplicarà tarifació social al preu de l’aigua, després que dimarts va aprovar en el ple extraordinari un increment del rebut de l’aigua equivalent al 2,6%. Aquest increment servirà, segons va explicar el regidor d’Hisenda, David Bohigas, per poder aplicar aquestes tarifes i també perquè l’empresa concessionària del servei d’aigua, Aqualia, pugui fer millores a la xarxa. De fet, està previst que inverteixi en el proper any 30.000 euros en millores no només a la xarxa sinó també per disposar d’un nou vehicle “per atendre emergències més ràpidament i donar millor servei”. Segons les noves tarifes, en la quota de consum de fins a 6 m³ mensuals el preu per m³ serà de 0,3919, mentre que en la tarifa social, serà de 0,1960. En el bloc 2 (de 7 a 12 m³), la quota serà de 0,7313 euros per m³ mentre que en la tarifa social, serà de 0,3657 i per últim, en el bloc 3 (consum superior als 12 m³), el cost és de 2,2110 euros per m³, mentre que en la tarifa social serà d’1,1055.

Cap canvi des del 2012

L’empresa Aqualia va presentar al juliol un estudi econòmic i justificatiu per aplicar les noves tarifes d’aigua potable, conservació de comptadors i clavegueram. Segons Bohigas, les tarifes no s’havien incrementat des de l’any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia