Administracions

Medinyà acata la sentència del TC i inicia la dissolució del municipi

A partir de l’1 de febrer el poble tornarà a dependre administrativament del consistori de Sant Julià de Ramis

Els cinc membres de la comissió gestora de Medinyà van aprovar ahir la seva dissolució com a òrgan de govern del municipi, en compliment d’una sentència del Tribunal Constitucional. Va ser una aprovació “contra la voluntat” dels membres de la comissió, va assegurar la presidenta de la comissió gestora, Montserrat Garcia.

A la sessió plenària van assistir-hi molts veïns de Medinyà –a més de l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió–, enmig d’un evident sentiment de tristesa en veure frustrades les expectatives de consumar la independència efectiva del municipi, que encara estava pendent de traspassos amb Sant Julià de Ramis.

La presidenta de la comissió gestora va dir que la dissolució serà definitiva el 31 de gener, i que a partir de l’1 de febrer l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis tornarà a ser l’administració local. Mentrestant, va dir, es continuaran oferint els serveis tal com s’ha anat fent mentre han estat constituïts com a municipi independent.

Garcia va dir que intentaran negociar amb el govern de Sant Julià de Ramis que es mantingui oberta l’oficina d’atenció al ciutadà del que ha estat fins ara l’ajuntament de Medinyà, i que els comptes de Sant Julià de Ramis mantinguin en partides separades les que es refereixin a Medinyà, tal com ja es feia des del mandat passat. “Hem de mantenir la fórmula fins a tornar a aparèixer al mapa com a municipi”, va concloure abans d’acabar el ple.

LES DATES

4.6.2015
es va aprovar
al Parlament de Catalunya la llei 8/2015, de creació del municipi de Medinyà.
16.1.2016
va constituir-se
la comissió gestora de Medinyà, òrgan que havia de governar el municipi fins al 2019.

Agraïts “de tot cor” al Parlament

Garcia va començar el ple agraint “de tot cor” al Parlament de Catalunya que aprovés la llei de creació de Medinyà: “Va ser un dia molt important, una gran festa per a nosaltres.” Ho va aprofitar també per enviar “una abraçada” al president, Carles Puigdemont, i als consellers exiliats a Brussel·les, així com al vicepresident, Oriol Junqueras, i als consellers empresonats a Madrid. També va tenir un record per als Jordis i per a les famílies de tots plegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia