Serveis

Volen millores en la línia de bus entre Argentona i la UAB

Creen un plataforma per denunciar aglomeracions i poca freqüència de pas d'aquest trajecte pel municipi

Hi ha prevista una reunió entre l'Ajuntament i la Generalitat per analitzar aquest cas

Farts de suportar aglomeracions i altres incidències, una quarantena d'usuaris d'Argentona han creat un plataforma per reclamar a la Generalitat millores en el servei d'autobús que connecta aquesta localitat del Maresme amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) provinent de Mataró (línia C-5). Aquesta plataforma ja té redactat un document que, els propers dies, es farà arribar a la Generalitat a través de l'Ajuntament, que ja ha anunciat que mantindrà una reunió per abordar aquest tema amb responsables de l'administració catalana.

El document remarca aspectes com ara la poca freqüència de pas dels combois per Argentona, o la massificació d'aquest transport als matins, ja que els autobusos arriben a Argentona després d'haver passat per Mataró i això comporta que els argentonins “hagin d'anar la majoria de vegades drets”. En aquest sentit, el text assenyala que “suposa una gran perillositat” fer aquest trajecte a peu dret, ja que transcorre durant 36 quilòmetres per l'AP-7 en plena hora punta.

Per tot això, des de la plataforma es reclamen solucions entre què destaquen “establir un minibús per a la gent d'Argentona com a reforç de la línia C-5” o, en cas que això sigui irrealitzable, “establir més freqüència de pas o reforçar el servei quan es detecti que hi haurà massificacions”.

Eudald Mérida, portaveu de la plataforma d'Argentona, comenta que no només els estudiants de l'Autònoma pateixen aquesta situació: “Hi ha molta gent d'Argentona que també agafa aquest autobús per connectar amb els Ferrocarrils de la Generalitat per anar a treballar.” Per Mérida, aquest “és un problema endèmic que ja fa molts anys que es pateix a Argentona i no s'ha pogut solucionar”.

El portaveu també explica que “els dies que va més ple, poden haver-hi fins a 113 persones a l'autobús”. “Espero que atenguin les demandes, però sent realistes no crec que es pugui fer durant aquest any”, confessa Mérida, que creu que aquest procés “fa pinta que anirà per llarg”.

LES FRASES

Aquest és un problema endèmic que ja fa molts anys que es pateix a Argentona i encara no s'ha pogut solucionar
Espero que atenguin les demandes però sent realistes, no crec que es pugui fer durant aquest any
Eudald Mérida
portaveu de la plataforma d'usuaris de la línia C-5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia