Infraestructures i serveis

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas busca la manera de promocionar l'alberg

Arran del baix índex d'ocupació que s'hi registra, s'estan posant en marxa diversos projectes i es pensa a captar turisme esportiu i de la via verda

L'Ajun­ta­ment de la Vall d'en Bas s'ha pro­po­sat acon­se­guir treure més ren­di­ment de l'alberg muni­ci­pal i, entre altres mesu­res, vol mirar de diver­si­fi­car el tipus d'usu­ari a qui s'ofe­rei­xen les esta­des, ja que actu­al­ment gai­rebé es limita a grups fami­li­ars. Tot i que els últims mesos l'índex d'ocu­pació ha anat aug­men­tant (sobre­tot els caps de set­mana), hi ha massa dies en què de les 55 pla­ces (repar­ti­des en habi­ta­ci­ons de qua­tre i cinc llits, totes amb bany propi) en que­den mol­tes de bui­des. L'alberg el va pro­jec­tar l'ante­rior equip de govern, de CiU. Es va cons­truir per 600.000 euros entre el 2009 i el 2012 a l'edi­fici que havia estat caserna de la Guàrdia Civil de Sant Esteve d'en Bas.

Clubs i ciclis­tes

A l'hora de pen­sar en nous cli­ents, els clubs espor­tius serien un objec­tiu prin­ci­pal. “Es tracta, per exem­ple, de vin­cu­lar l'allot­ja­ment d'un equip de bàsquet a l'alberg amb la pos­si­bi­li­tat que uti­litzi el pavelló poli­es­por­tiu, en un sol paquet de ser­veis”, comenta Lluís Amat, que al cap­da­vant d'una llista d'inde­pen­dents vin­cu­lats a ERC va acon­se­guir l'alcal­dia el 2015 i va here­tar aquest equi­pa­ment. Una altra tipo­lo­gia de cli­ent que volen atreure és el turista que es des­plaça per la via verda del car­ri­let (el car­ril bici passa a pocs metres de l'esta­bli­ment), un tipus de turisme que aug­menta any rere any.

D'altra banda, s'està mirant de rela­ci­o­nar aquest allot­ja­ment muni­ci­pal amb equi­pa­ments com el fla­mant Can Trona, un espai cul­tu­ral, de difusió del patri­moni local i d'infor­mació turística cap on es vol diri­gir el visi­tant que s'està a l'alberg.

El “pas­sa­port”

Amb aquesta intenció de dis­tri­buir els visi­tants per tot el muni­cipi, a la pri­ma­vera ja es va posar en cir­cu­lació l'ano­me­nat “pas­sa­port de la vall”, un lli­bret on queda regis­trat que el visi­tant s'ha allot­jat una nit al muni­cipi, que ha men­jat en algun hos­tal o res­tau­rant i que ha uti­lit­zat algun ser­vei muni­ci­pal. Els que com­plei­xen els requi­sits poden par­ti­ci­par en el sor­teig d'un lot de pro­duc­tes locals.

Famílies intrèpides

L'alberg de la Vall d'en Bas, inte­grat a la xarxa de la Gene­ra­li­tat, s'ha ajun­tat amb qua­tre més de la demar­cació (els de Banyo­les, Llançà, Sant Joan de les Aba­des­ses i Tossa de Mar) pel pro­jecte Família intrèpida, un iti­ne­rari de des­co­berta del ter­ri­tori que, en el cas de l'esta­bli­ment gar­rotxí, es titula Les brui­xes del Mallol.

LA XIFRA

55
places
té l'alberg de Sant Esteve d'en Bas, distribuïdes en habitacions de quatre o cinc llits, totes amb bany propi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.