Infraestructures i serveis

Cadaqués posa a concurs la gestió dels camps de boies

En total seran unes 910 boies d'amarratge repartides en quatre sectors, la gestió dels quals es posa a licitació per la temporada vinent

El nombre total de boies es redueix lleugerament

L'Ajuntament de Cadaqués ha posat a concurs la gestió dels camps de boies a la badia per la pròxima temporada d'estiu. En total són quatre polígons que sumen unes 910 boies d'amarratge al litoral del municipi, per a embarcacions d'esbarjo particulars o professionals. La quantitat total de boies d'amarratge serà lleugerament inferior a la que existia fins ara: “Es redueix una mica perquè hem vist que en alguns sectors no s'hi cabia”, diu l'alcalde Josep Lloret.

Els criteris exigits a les empreses candidates per gestionar aquestes boies queden recollits a l'anunci publicat al BOP de l'1 de gener i estipulen les dates en què s'hauran de col·locar les boies i el període d'explotació (des de l'1 de juny fins al 15 o el 30 de setembre en funció de cada sector). Una mateixa empresa només es podrà fer càrrec d'una concessió: no es podrà acumular més d'una llicència per persona física o jurídica, amb la finalitat de poder valorar els treballs i qualitats de les diferents empreses gestores. Les empreses escollides s'hauran de fer càrrec de les instal·lacions (boies d'amarratge i molls flotants si es dona el cas), hauran de garantir el funcionament del servei, disposar d'embarcació per fer-ho i garantir que les boies instal·lades respectaran les normatives mediambientals vigents.

El preu de sortida de les licitacions varia entre uns 42.614 euros i 83.142 euros, i les 910 boies es reparteixen de la manera següent: camp de boies núm. 1 (Port Doguer, platja Gran, sa Conca), format per 207 boies; camp de boies núm. 2 (platja Poal, s'Aranella, platja Gran, sa Confitera), format per 257 boies; camp de boies núm. 3 (platja de ses oliveres, platja Llané), format per 293 boies; camp de boies núm. 4 (Port Lligat), format per 153 boies.

Pendents del PRUG

Al marge d'aquesta licitació, Cadaqués i la resta de municipis que tenen part del seu territori en els límits del Parc Natural del Cap de Creus hauran de tornar-se a encarar pròximament a la redacció del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural (PRUG). L'octubre del 2014, l'exposició pública d'una primera versió del PRUG proposada per la Generalitat va posar en peu de guerra bona part del sector empresarial i turístic. Alcaldes, empresaris i particulars van demanar que es retirés i que es negociés un nou pla tenint-los en compte. Part de les queixes provenien de la limitació del nombre de boies de fondeig.

LA FRASE

Es redueix una mica el nombre total de boies perquè hem vist que en alguns sectors no s'hi cabia
Josep Lloret
alcalde de cadaqués

LES XIFRES

910
boies d'amarratge
estaran disponibles durant la pròxima temporada d'estiu al litoral del terme de Cadaqués.
4
polígons
de boies es posen a concurs per a les empreses que aspirin a gestionar aquest servei durant l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia