Infraestructures i serveis

subministrament electricitat

Compromís d'Endesa per millorar el servei a Argentona

S'instal·larà un nou transformador a la zona de les Ginesteres i s'estudiarà actuar al de Sant Jaume de Traià

Les baixades de tensió i els talls de llum afecten més d'un miler d'abonats

Endesa invertirà a Argentona. Aquest és el compromís que va adoptar la companyia elèctrica en una reunió fa uns dies amb representants municipals per abordar els continus problemes i talls de llum que afecten més d'un miler d'abonats dels veïnats de les Ginesteres i Sant Jaume de Traià. En aquestes dues zones el problema ve de lluny, i arriba a marxar la llum de mitjana una vegada al mes. A més, aquest fet es dona majoritàriament als vespres –quan hi ha més demanda d'energia– i molts cops els afectats es queden sense llum durant tota la nit.

Segons va explicar l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), en el cas de les Ginesteres se substituirà l'actual transformador per un de nou, una actuació que podria arribar a costar al voltant de 400.000 euros. Per abordar l'obra, el consistori ja ha iniciat els tràmits per fer una modificació urbanística a la zona per poder instal·lar-hi la nova infraestructura. En el cas de les Ginesteres, a més, la companyia elèctrica també hauria manifestat la voluntat de fer inspeccions casa per casa per comprovar que no es connectin il·legalment a la llum, cosa que també incidiria directament en les reiterades baixades de tensió i els talls en el subministrament que es produeixen al veïnat.

Pel que fa a Sant Jaume de Traià, l'alcalde va comentar que Endesa “vol investigar què hi passa exactament”, ja que en aquest veïnat la companyia ja hi canviar el cablejat elèctric. No obstant això, Endesa no va tancar la porta a haver d'actuar també en el transformador que hi ha en aquesta zona.

Tot i no poder concretar quan s'escometran aquestes obres, Calvo va comentar que la companyia elèctrica s'ha compromès a fer-ho “al més aviat possible”. “Hem anat a remolc dels esdeveniments, però sembla que hi ha voluntat per solucionar-ho”, hi va afegir Calvo.

Ultimàtum

Aquest anunci per part de la companyia elèctrica arriba després que a principis de desembre, i arran d'un incident que va deixar 118 abonats sense llum a Argentona, l'Ajuntament donés un ultimàtum a Endesa perquè posés fil a l'agulla per solucionar la situació. Llavors l'Ajuntament va fer una crida a tots els afectats perquè presentessin les seves queixes formals a través del consistori. L'objectiu del govern argentoní era reclamar directament a la companyia i, en cas que aquesta no donés una resposta satisfactòria, traslladar la queixa a la conselleria d'Indústria i Energia i instar-la a actuar. En aquell moment, l'Ajuntament va donar un termini “màxim” de tres mesos a Endesa perquè solucionés el problema abans de traslladar-ho a la Generalitat.

LA XIFRA

400.000
euros
és l'import aproximat que Endesa destinarà per canviar el transformador de les Ginesteres.

LA FRASE

Hem anat a remolc dels esdeveniments però sembla que hi ha voluntat per solucionar-ho
Eudald Calvo
Alcalde d'Argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia