Pressa per a la depuradora de la Vall d’en Bas
El PSC d’Olot recorda que es perd un hectòmetre d’aigua a la conca alta del Fluvià
Segons l’alcalde, per decidir on es fa cal tenir definit el traçat de la variant
Si es construís la depuradora de l’alt Fluvià, a la Vall d’en Bas, es recuperaria prou aigua per omplir tot el camp del Barça, en concret, un hectòmetre cúbic. Són les paraules que va utilitzar el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Olot, Josep Guix, en l’última sessió del ple per reclamar que s’acceleri amb urgència la construcció d’aquest equipament del sanejament garrotxí. “Si les aigües es depuren a la vall, es poden tornar al riu Fluvià allà mateix i evitar la baixada de cabal que presenta el riu en algunes èpoques”, va indicar.
Josep Guix va recordar que, mentre no hi ha en actiu aquesta depuradora, les aigües brutes dels municipis de la Vall d’en Bas i les Preses es depuren a l’estació d’Olot i, per tant, es retornen al Fluvià després de la conca alta d’aquest riu. “Estem en un any sec, i la manca d’aigua ens preocupa a tots”, va sentenciar.
L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va respondre al portaveu socialista que s’està treballant a tres bandes per consensuar on es construeix la nova depuradora amb l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Segons ell, no hi ajuda el fet que encara s’hagi de definir el traçat de la variant de la carretera C-63, el tram que acaba l’eix de Bracons.
Horts urbans
Al mateix ple, la regidora d’ERC Clara Casanovas va denunciar la deixadesa d’alguns dels espais del municipi destinats a horts urbans. Segons ella, molts dels usuaris d’aquests horts incompleixen la normativa, especialment pel que fa a l’ús de materials plàstics. És una situació que es dona especialment al sector de Sant Roc i al de Bosc de Tosca. Cal recordar que els horts són de titularitat municipal i que els hortolans en poden fer ús per la cessió que se’ls fa.