Infraestructures i serveis

Comença la recollida de la fracció orgànica per als veïns de Castelló d’Empúries

L’Ajuntament ha prorrogat l’actual concessió de recollida d’escombraries per poder iniciar el nou servei sense que s’incrementi el cost dels rebuts

Aquesta setmana s’inicia a Castelló d’Empúries la recollida de la fracció orgànica de les escombraries. Per fer el pas a aquest nou servei sense que signifiqui un sobrecost en el rebut d’escombraries que paguen els veïns, l’Ajuntament ha prorrogat l’actual concessió del servei dos anys i mig més. L’empresa concessionària actual és la societat de capital mixt Cenet 06 SA formada per l’Ajuntament de Castelló (30%) i el soci privat Sersall 95 SL (70%). Cenet 06 s’encarrega del servei de neteja viària i d’espais públics, reg, recollida de residus i transport a l’abocador i plantes de tractament i valorització, neteja de platges i gestió de les deixalleries municipals.

Fins al 2023

La concessió del servei finalitzava el juliol del 2021, i amb el nou acord s’acabarà ara el desembre de 2023. L’allargament de la concessió suposa que l’empresa concessionària assumeix íntegrament el cost i el finançament de la maquinària necessària per a la realització del nou servei de recollida de la fracció orgànica (Form). L’Ajuntament calcula que el cost anual d’implementació de la Form seria de 182.736 euros anuals; amb la proposta de Cenet 06 d’assumir el cost del nou servei, significaria passar a unes despeses anuals de 87.706 euros, i amb aquests càlculs el govern municipal avalua que l’estalvi realitzat serà d’uns 546.425 euros des d’ara i fins al desembre del 2023. D’aquesta manera, explica l’Ajuntament, no caldrà repercutir la despesa del nou servei al contribuent.

Dos dies a l’hivern i tres en el període d’estiu

La recollida de la fracció orgànica al municipi de Castelló d’Empúries s’adaptarà al llarg de l’any: en el període d’hivern (del 16 de setembre al 14 de juny) hi haurà dos dies de recollida, i del 15 de juny al 15 de setembre seran tres. El sistema de contenidors serà de tipus de càrrega lateral, i n’hi haurà prop de les 150. Al municipi de Castelló hi ha quatre àrees d’aportació de residus on la recollida es farà mitjançant contenidors de càrrega posterior. El nou servei també implicarà una neteja periòdica dels contenidors, setmanal en període estival i quinzenal en temps d’hivern. Pel que fa a mitjans tècnics i humans, s’ha previst un xòfer per a la recollida/buidatge dels contenidors, l’adquisició i ús d’un camió recol·lector de càrrega lateral, un xòfer i un peó per a la neteja dels contenidors, l’ús d’un camió rentacontenidors. Per explicar a la població com es farà el nou servei, l’Ajuntament va iniciar al mes de febrer una campanya d’informació, i dona als usuaris que ho sol·liciten una clau per obrir els contenidors de carrer, un cubell i bosses compostables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia