Deixar andròmines als carrers d’Olot es podrà multar amb 600 euros
La majoria dels voluminosos recollits a la ciutat provenen d’abocaments il·legals
L’Ajuntament posarà càmeres als llocs més problemàtics
L’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir de manera inicial una modificació de l’ordenança municipal de residus que inclou, entre altres canvis, l’increment de les sancions a qui deixi voluminosos a la via pública, que podran ser de fins a 600 euros. Actualment, la multa màxima per aquest motiu és de 150 euros. Aquest enduriment és conseqüència del “repunt de l’incivisme i les infraccions amb abocaments i l’abandonament de deixalles, mobles i trastos vells a la via pública”, va indicar el regidor Aniol Sellabona. D’altra banda, el regidor va anunciar que s’està treballant en el projecte d’instal·lació de càmeres de vigilància als punts de la ciutat on es donen amb més freqüència aquestes infraccions. També es preveu la incorporació, a la tardor, de quatre agents cívics que s’afegiran a l’equip que efectua inspeccions a les zones de contenidors. Paral·lelament, es continuarà amb la campanya de conscienciació.
Els serveis
Si s’ha emprès el camí de les sancions –va indicar Sellabona– és perquè els ciutadans tenen al seu abast una deixalleria comarcal on poden traslladar els trastos, una deixalleria mòbil que recorre els barris i el servei de recollida a domicili quan se sol·licita. Aquest darrer servei es fa 45 cops a la setmana i seria més freqüent –va fer notar el regidor– si no s’hagués de dedicar tant de temps a recollir andròmines de la via pública.
Les dades facilitades per l’Ajuntament corroboren l’envergadura del problema: l’any passat es van fer 4.140 recollides d’andròmines, però només el 46 % van ser a partir de peticions fetes pels veïns, mentre que la majoria van ser recollides en abocaments il·legals. De sancions, se’n van posar 45. Pel que fa a aquest any, hi ha hagut un increment de les infraccions durant una fase del confinament per la Covid-19, un fet que de totes maneres és comú a molts municipis.