Serveis

CASTELLAR DEL VALLÈS

CiU acusa el govern local de despreocupació

Entén que la seva passivitat ha fet pujar el cost de la connexió al sistema Ter–Llobregat

La portaveu del grup municipal de CiU, Montse Gatell, ha denunciat en un comunicat la “despreocupació i passivitat” del govern de Castellar del Vallès en la gestió de les obres de connexió al sistema d'abastament d'aigua Ter-Llobregat (ATLL). Segons ella, aquesta actitud ha derivat en un augment del cost de l'obra fins a gairebé 5 milions d'euros, que significa un deute del consistori de prop de 3 milions (s'ha de fer càrrec del 75% de l'import). A més, acusa el PSC local de “manca de transparència i d'engany” per defensar en un expedient que no havia rebut cap senyal de l'encariment per part d'ATLL, i critica la posició de no voler pagar fins que no es demostri que la desviació en el pressupost és responsabilitat de la companyia: “És tan greu contraure un deute d'aquestes magnituds com no fer-hi front”.

De la seva banda, el segon tinent d'alcalde, Òscar Lomas, afirma que van ser els tècnics municipals els que van detectar l'encariment “el febrer del 2010 a través dels contactes periòdics”, i que si no en van ser coneixedors abans és perquè “d'una altra administració s'espera que els procediments siguin correctes”. Al seu entendre, en aquest cas no ho han estat perquè “l'obra es va adjudicar per 3.350.000 euros i l'increment va ser superior al 20%, cosa que hauria d'haver suposat un nou concurs”. Per aquest motiu, tenen obert un procediment contra ATLL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.