L'Ajuntament de les Planes té pendent de legalitzar des de 1914 el pou de l'aigua potable

L'ACA li ha reclamat per escrit si vol regularitzar la captació

La sorpresa ha estat majúscula per l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles, però el cert és que, sense saber-ho, tenen una de les tres captacions que abasten la xarxa d'aigua potable del municipi sense legalitzar. I no pas per culpa del consistori. No se sap per què. De fet, l'Ajuntament ja va demanar, l'any 1914, a la comissaria del Pirineu Oriental del Govern Civil de Girona la legalització de la captació d'Aiguaneix a la font del Puig, situada a 115 metres sobre el poble de les Planes.

Ho va fer un tal José Gómez Mirla com representant municipal. No se sap per què, ningú va respondre a la petició de legalització, fins al punt que, el març de 1935, l'Ajuntament tornava a reclamar en un altre escrit la legalització d'aquesta captació. En aquest escrit es deixava constància que s'havia utilitzat durant els últims vint anys. En aquella ocasió tampoc ningú no va respondre a la petició municipal i, una altra vegada, no se'n saben les raons i, a més, la voluntat per legalitzar la captació d'Aiguaneix va quedar en l'oblit per les dues bandes.

D'aquí que la comunicació de l'ACA hagi agafat de sorpresa l'Ajuntament. Segurament, la comunicació s'ha produït en el marc del pla de millora de tota la xarxa que impulsa el consistori. Sigui com sigui, ahir, l'alcalde, Josep Soler, va explicar que lògicament el consistori té la voluntat de legalitzar al més aviat possible aquesta captació. Segons ell, es tracta d'un punt d'abastament petit en relació amb els altres dos, el de la Vedruna i el de la zona de Minguet.

Josep Soler va afegir-hi que han demanat una trobada amb els representants de l'Agència Catalana de l'Aigua, que és competent en les aigües de les conques internes, per tenir accés a l'expedient no resolt. Segons ell, un cop l'estudiïn iniciaran el procés de legalització, perquè tant l'Ajuntament com la comunitat de regants volen continuar usant l'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.