Serveis

garraf

Cubelles reprèn les obres del nou auditori després d'un any d'estar aturades

L'empresa que havia de construir l'equipament va fer fallida l'any passat i va deixar el projecte inacabat

Finalitzar l'edifici costarà 720.000 euros

L'Ajuntament de Cubelles ha reprès les obres del nou auditori municipal després que l'empresa responsable del projecte fes fallida l'any passat i deixés la construcció a mitges. En lloc de convocar un altre concurs, l'equip de govern (ICV-EUiA, Unitat Cubellenca i el PP) ha optat per adjudicar el projecte a l'empresa que va obtenir el segon lloc a l'anterior convocatòria, i així agilitzar el procés.

A més d'auditori, el nou equipament ha de fer les funcions de gimnàs de l'escola Charlie Rivel, el centre educatiu més antic del municipi. La mancança d'un espai on realitzar les activitats esportives del centre és una reivindicació històrica de l'escola, que fa gairebé deu anys que està demanant el gimnàs. La voluntat de l'Ajuntament és destinar l'auditori a la pràctica esportiva durant les hores lectives, i programar-hi activitats culturals la resta de la jornada.

Segons l'equip de govern, el cost per acabar l'obra serà de 720.299,79 euros, dels quals 151.491,63 seran en concepte de millores del projecte, entre les quals unes grades mòbils. L'import total està finançat pel fons estatal del 2010 (pla E), que va quedar prorrogat a causa de la fallida de l'anterior empresa. El pressupost total del projecte era de 926.000 euros. Per a l'Ajuntament, acabar les obres del nou auditori és “una prioritat”. La previsió és que l'equipament pugui obrir les portes a principis de l'any 2012.

LA FRASE

Donarem resposta a una necessitat històrica de l'escola, i podrem realitzar-hi tot tipus d'activitats
Xavier Baraza
Regidor d'Ensenyament

LA XIFRA

926.000
euros és
la inversió necessària per construir l'edifici, al qual ara caldrà aportar 720.000 euros.

El poliesportiu, una altra obra inacabada

L'Ajuntament de Cubelles també està pendent de reprendre les obres del nou poliesportiu municipal, després que l'empresa concessionària deixés l'edifici inacabat, en no poder costejar-lo. L'administració local va requisar a principis d'agost una fiança d'1,2 milions d'euros per part de l'empresa, i la voluntat és acabar l'equipament el més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.