Serveis

maresme

Santa Susanna trasllada la venda de bitllets de Renfe fora d l'estació

Unifica en un mateix espai la informació i atenció al viatger i l'oficina de Turisme per evitar les cues de passatgers

El municipi és un dels del qual puja i baixa més gent de la línia 1 de Rodalies

L'estació de tren de Santa Susanna es reinventa traslladant fora de les instal·lacions la venda de bitllets. Després d'un llarg procés de negociació amb la companyia Renfe aquest matí s'ha inaugurat un nou espai a l'Avinguda del Mar, davant mateix de l'estació, on els viatgers poden adquirir els bitllets a les taquilles o bé a les màquines expenedores. Segons ha explicat l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), aquesta és la resposta del govern local i Renfe a les queixes continuades dels passatgers que volien utilitzar el tren i que havien de fer molta cua. “Hem volgut millorar el servei i considerem que el canvi l'afavorirà considerablement”, apunta. En aquest sentit, Campolier ha precisat que l'estació de tren de Renfe és una de les més utilitzades en la línia 1 de Rodalies. “Segons les dades que ens han facilitat hi ha una mitjana diària de 3.500 passatgers durant l'època d'estiu que disposen de 36 trens en sentit Barcelona i 35 en sentit Blanes”, assenyala l'alcalde. Aquest bon ús del tren ha estat corroborat pel gerent de Rodalies de Catalunya, Miguel Pérez que ha valorat molt positivament les reformes i ha lloat la capacitat d'entesa entre les dues entitats. El nou local ocupa les instal·lacions que abans tenia la policia local i comparteix espai amb l'Oficina de Turisme, creant un “punt integral d'atenció al viatger i al turisme”. En els propers dies està previst condicionar l'accés al mòdul per facilitar que els viatgers del tren s'acostumin a agafar el bitllet fora de les instal·lacions de l'estació.

Zona blava

Coincidint amb la inauguració del nou espai d'atenció al viatger, avui s'han començat a pintar les zones blaves a l'avinguda del Mar que està previst que entrin en funcionament a finals de setmana. Segons l'alcalde, es tracta d'una prova pilot que funcionarà durant l'estiu i que pretén resoldre els problemes d'aparcament d'una zona tan transitada. “Les tarifes seran reduïdes i es podrà deixar el cotxe tot el dia per només 5 euros”, assenyala. Joan Campolier considera que la zona hotelera per excel·lència ha de disposar de prou espai perquè els vehicles puguin aparcar abans no es resolgui poder habilitar altres zones properes com a aparcaments.

LA XIFRA

3.500
viatgers
diaris pugen al tren a l'estació del municipi de Santa Susanna durant la temporada d'estiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.