Serveis

La gestió de l'aigua a Paterna pot fer-la mereixedora del premi Ciutat Sostenible

La reutilització del 90% de l'aigua depurada i una major implicació ciutadana han estat els principals arguments valorats pel Fòrum Ambiental

La Fundació Fòrum Ambiental ha designat Paterna com a un dels municipis mereixedors del premi “Ciutat Sostenible” degut al treball i al compromís d'Aigües de Paterna en la millora de la qualitat de l'aigua substanciat al Pla Integral de Reducció de la Contaminació, que ha suposat un estalvi per al municipi de 250.000 euros anuals i la possibilitat de reutilitzar el 90% de l'aigua depurada.

El projecte va començar l'any 2001 amb l'aplicació del Pla de Control d'Abocaments i ha finalitzat el 2009 amb l'inici del Pla de Reducció de Contaminació, una proposta que encara ara està viva i prepara noves campanyes per tal de millorar la qualitat de l'aigua que ha de ser reutilitzada per al reg de conreus i jardins d ela vila.

Quan als abocaments industrials, la vila ha portat a terme un pla d'assessorament dels sectors de producció radicats a la vila que, juntament amb la depuradora del polígon industrial d ela Font de la Gerra l'any 2006, s'ha pogut reduir la contaminació de l'aigua residual en nou punts, la qual cosa suposa un estalvi en la depuració de vora 235.000 euros anuals, qüestió que ha possibilitat la reducció del cànon d'abocaments.

La tasca sensibilitzadora portada a terme a les escoles mitjançant cursos de bones pràctiques ambientals, ha revertit sobre la població en general fins al punt que en una primera campanya de recollida d'oli domèstic, es van recollir set tones d'oli.

Durant la segona quinzena d'octubre, es coneixerà el resultat definitiu de les ciutats de més de 5.000 habitants candidates, entre les que s'hi troba la vila de Paterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.