Serveis

Serveis

El rebut de l'aigua encén els veïns de Massanes en el ple

Aquest mes han vist incrementat el cost de l'aigua en un 200%

L'augment de la quota fixa es moderarà en el pròxim rebut, ja que l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció

Les noves tarifes de l'aigua de Massanes van posar en peu de guerra dijous els veïns del municipi, que van omplir la sala de plens esperant el torn de precs i preguntes per poder expressar la seva indignació. Molts, a més, portaven el rebut en mà. Els nous preus de l'aigua van entrar en vigor al gener i signifiquen un increment de gairebé el 200% respecte del que pagaven. Dijous, els veïns es queixaven d'aquesta pujada brutal i de falta d'informació per part de l'Ajuntament. Com que la indignació veïnal ja es veia venir, l'alcalde, Josep Maria Clopés (UPM), ja es va moure abans que es facturés aquest rebut per fer el que sigui perquè la tarifa es rebaixi. “No tenia clara la repercussió real de les noves tarifes en el rebut; ara sí que la tinc clara”, va justificar Clopés. Per això ha negociat un conveni amb la Diputació que permetrà ingressar uns 25.000 euros, que es destinaran a inversions de la xarxa d'aigua, fet que repercutirà en una rebaixa de la quota fixa, que passarà a ser d'aproximadament poc més de la meitat. En la pròxima factura es tornarà la diferència respecte d'aquesta nova tarifa, segons van explicar l'alcalde i el secretari de la corporació. Malgrat tot, la indignació entre els veïns era evident en el ple. Les explicacions de Clopés sobre la situació financera del municipi (han fet tres plans d'ajust, i el tercer no permet que el servei de l'aigua sigui deficitari) no van apaivagar gaire els ànims. L'alcalde va arribar a recomanar moderació en el consum, fet que encara va encendre més alguns veïns. Alguns regidors també van mostrar la seva disconformitat per la manera com s'ha gestionat l'increment de les tarifes.

Pere Fernández (ICV-EUiA), regidor de Territori i Sostenibilitat, va afirmar que se sent “enganyat”. “Sabem que el pla d'ajust ens hi obliga, que hem d'eliminar el dèficit, però vam quedar que no s'apujaria de cop el rebut”, va afirmar. Joan POU (IPM), responsable d'Urbanisme, va considerar que s'havia de replantejar “aquest increment brutal”. “És injust que la població rebi cops d'una mala gestió anterior”, va afegir.

L'alcalde va insistir que, tot i que és “una pujada desproporcionada”, s'ha de tenir en compte que l'Ajuntament ingressa anualment en impostos 9.850 euros, “que no donen ni per a pipes”. La regidora d'Hisenda, Alexandra Saurí (CiU), va admetre que “potser s'hauria hagut de fer de manera diferent i s'hauria hagut d'informar, però en la pròxima factura es compensarà”.

Les tarifes de l'aigua a Massanes no s'havien tocat des de l'any 1991. La xarxa està molt deteriorada (té fuites d'un 20%), i hi ha un pla d'inversions a dotze anys.

LA XIFRA

25.000
euros
de subvenció de la Diputació permetran rebaixar l'augment en el pròxim rebut de l'aigua.

LA FRASE

No tenia clara la repercussió real de les noves tarifes en el rebut; ara sí que la tinc clara
Josep Maria Clopés
alcalde de massanes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia