Serveis

Cicle de cuina a l'institut d'Hostalric per segon any

Catorze alumnes estrenen l'obrador del centre

A segon fan pràctiques en empreses tres cops a la setmana

Catorze d'alumnes (vuit de primer i sis de segon) fan aquest curs el cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'elaboració de productes alimentaris a l'Institut d'Ensenyament Secundari Vescomtat de Cabrera d'Hostalric. Els adolescents acaben d'estrenar el nou obrador del centre, construït gràcies a l'aportació de la Generalitat i de l'Ajuntament.

El curs, iniciat el setembre del 2013, va ser pioner a les comarques gironines, segons informa l'Ajuntament. El cicle, de dos anys, pretén formar els alumnes en la indústria alimentària, com ara en el procés d'empaquetar o de conservació, assenyala directora de l'institut, Elena Herberg. “No és ben bé de cuina”, detalla.

La professora responsable del cicle és Eva de la Torre. Hi ha un cuiner, dos enginyers agroalimentaris i tècnics de la branca agroalimentària.

Formació dual

El cicle al centre hostalriquenc és de formació professional dual i inclou pràctiques en una desena d'empreses amb les quals s'ha signat un conveni (Friselva, Frit Ravich i Ato, entre altres). El primer any els alumnes reben formació al centre i el segon fan classe dos dies a l'institut (en horari de matí) i van tres cops a la setmana a l'empresa. Les sortides formen part de les pràctiques.

Aquest curs els alumnes poden utilitzar l'obrador propi de l'institut i més endavant el centre disposarà d'espai de refrigeració. L'any passat els estudiants van desplaçar-se al centre gastronòmic de la vila, el Domus Sent Soví, per fer-hi pràctiques.

El d'elaboració de productes culinaris és el primer cicle del Vescomtat de Cabrera, on es pot cursar ESO i batxillerat. El centre té uns 550 alumnes.

La necessitat de formació

La directora de l'institut, Elena Herberg, recorda que un estudi del Consell Comarcal de la Selva va proposar la creació del cicle d'elaboració de productes alimentaris atesa la gran dimensió d'algunes empreses i les necessitats formatives detectades. L'objectiu de la direcció del centre i de l'Ajuntament és fer un cicle superior. La Generalitat ha aportat 78.000 euros entre el curs 2013/2014 i l'actual. El consistori ha aportat 17.000 euros per al nou obrador.

L'equip de govern, de CiU, considera que per sortir de la crisi també s'ha d'apostar pel sector de serveis, com ara la gastronomia i les empreses vinculades. L'alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), és també el conseller comarcal de Promoció Econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia