Serveis

Nou centre cultural a Riells i Viabrea

Obert ara tres cops a la setmana, La Casa Nova podria ser la seu de l'escola de música

Riells i Viabrea té des de finals de l'any passat un nou centre cultural a la urbanització de Can Plana. L'espai de La Casa Nova de Can Plana ha costat uns 760.000 euros, el 66% dels quals ha estat subvencionat amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), segons detalla l'alcalde, Josep Maria Bagot (ERC). L'Ajuntament hi ha aportat 250.000 euros.

La Casa Nova de Can Plana va ser un dels projectes que va reprendre l'actual equip de govern (ERC i PSC) quan Bagot va tornar a ser alcalde el desembre del 2012. “Durant el 2013 ens vam dedicar a equilibrar l'economia municipal i en el pressupost de 2014 ja vam incloure una partida d'uns 130.000 euros per acabar l'obra”, indica el batlle.

La Casa Nova obre ara tres cops a la setmana, els dilluns, els dimarts i els dissabtes. La intenció és que pugui obrir gairebé tots els dies de la setmanes, entre altres motius, perquè la voluntat de l'equip de govern és que a La Casa Nova s'hi pugui situar l'escola oficial de música. L'Ajuntament té la intenció d'oferir estudis oficials a Riells i als pobles veïns, i podria delegar la gestió a una empresa.

El nou centre cultural és en una antiga masia i té dues plantes. Un tercer espai és una antiga bassa, que ara s'utilitza com a buc d'assaig i que podria formar part de la futura escola de música.

Junta gestora, llibres i sessió de cinefòrum

Des que va ser inaugurat, el mes de desembre de l'any passat, el centre cultural La Casa Nova, de Riells i Viabrea, té una junta gestora formada, entre d'altres, per veïns de l'àmbit científic, educatiu i de la salut. El nou centre cultural del poble està pensat per a tot tipus d'activitats i s'afegeix a la biblioteca de l'escola CEIP El Bruc com a equipament cultural. Durant dos caps de setmana d'abril (els dies 11 i 12 i 18 i 19), hi haurà exposades les fotografies del primer concurs local sobre natura. El dissabte que ve, dia 11, hi haurà la presentació del llibre Amor Prohibit, de Colla Valls. Pel dissabte 25, l'ANC de Riells farà sessió de cinefòrum amb El niño del pijama de rayas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia