El Maresme presumeix dels deu anys de funcionament del centre d'animals
El servei funciona les 24 hores tots els dies de l'any i fa augmentar el nombre d'adopcions
Dos municipis s'hi han afegit el 2016 i un tercer ho farà aviat
El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme complirà deu anys aquest mes de febrer. El servei, que s'ha volgut mantenir al marge de l'agre debat obert entorn del tancament de la gossera de Mataró, posa les dades sobre la taula per reivindicar una feina que ocupa les 24 hores del dia 365 dies l'any i que només el 2015 li ha permès recollir 642 animals, entre gossos i gats, dels quals 169 s'han tornat als propietaris i 409 es van donar en adopció. Una xifra en augment en els darrers tres anys que permet als responsables del Consell Comarcal del Maresme, que en té la gestió, reivindicar el CAAD com un espai “que reuneix totes les condicions exigides per donar el millor tracte als animals”.
El centre, que té deu persones treballant en nòmina i que rep el suport dels voluntaris de dues associacions –CAAD Maresme (ACAAD) i Voluntaris del CAAD (VOLCAAD)–, sembla haver-se refet del sotrac que va provocar que anés perdent ajuntaments fins l'any passat i que no li va permetre adjudicar per concurs el servei. Aquest any, segons explica el conseller comarcal de Medi Ambient i alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU), s'han afegit dos municipis més als dotze que ja treballen amb el CAAD, Cabrera i Premià de Dalt. A més, Sant Vicenç de Montalt ho farà pròximament. “Oferim un servei mancomunat adaptat a les necessitats de cada municipi i amb una relació preu-qualitat molt ajustada esperem recuperar la confiança de la majoria de poblacions del Maresme”, va explicar Triadó.
Les instal·lacions, ubicades a la zona de Can Carmany d'Argentona, tenen una capacitat per a 243 animals (198 gossos i 45 gats). Ahir n'hi havia setanta. “És un fet molt significatiu que des del 2013 surtin més animals del centre que no pas n'hi entrin, la qual cosa dóna rellevància del bon servei que s'està donant en l'àmbit comarcal”, va assenyalar també ahir el president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU).
El pressupost anual del CAAD puja a 381.000 euros. Abans de donar en adopció els animals, el centre els identifica amb un xip, els desparasita, els vacuna i els esterilitza, i es fa una entrevista amb l'adoptant per descartar que hi hagi incompatibilitats.