Serveis

Han de refer el POUM de Vilobí iniciat fa vuit anys

L'equip de govern veu “inviable” la tramitació del pla de CiU

Per l'exalcaldessa, Urbanisme era massa restrictiu

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar tramita per segon cop el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que s'ha de refer després de vuit anys de tramitació i 80.000 euros gastats pel consistori. El nou document podria estar a punt el 2020.

L'alcaldessa, Cristina Mundet (Grup Municipal Independent, GMI), explica que l'han de refer perquè l'anterior proposta (de CiU el 2010) “no era viable”. “La prova que el POUM no era viable és que el mateix equip de govern que el va impulsar el va desestimar.” Per l'exalcaldessa Olga Guillem (CDC), els criteris d'Urbanisme que van frenar el pla urbanístic eren “massa restrictius”.

En l'últim ple, dijous passat, els onze regidors (sis del GMI i cinc de CDC) van aprovar iniciar la tramitació del nou POUM, que ha estat encarregat als serveis tècnics del Consell Comarcal de la Selva i que costarà 91.400 euros. En el ple del 28 de gener, l'Ajuntament havia decidit donar per extingida la tramitació del POUM pels “canvis substancials” que proposava Urbanisme, segons el text d'aquell dia.

El 28 de març del 2014 la comissió territorial d'Urbanisme de Girona (CTUG) va fer un informe sobre el POUM de Vilobí i recomanava, entre altres correccions que s'hi havien de fer, que es tingués en compte el corredor biològic al riu Onyar previst pel pla director urbanístic del sistema urbà de Girona.

El 2010, aprovació inicial

El POUM va ser aprovat de manera inicial el 29 de juliol del 2010, però després de les recomanacions d'Urbanisme del 2014 no va ser esmenat ni va passar pel ple perquè fos aprovat de manera provisional. “L'informe d'Urbanisme, amb 40 planes de consideracions a millorar, el que ens està dient és que aquest POUM no està ben fet”, diu Mundet.

La portaveu de CDC explica que el que ha materialitzat el GMI era el que hauria fet la seva formació si hagués guanyat les municipals del 24 de maig del 2015. Alcaldessa des del 2009, Guillem assegura que Urbanisme, entre altres coses, limitava el creixement del nucli de Salitja i que no incloïa la urbanització de Can Bells en el POUM, cosa que no trobava gens encertat. Per això, explica que el gener del 2015 l'anterior equip de govern va deixar aparcada la feina de l'arquitecte redactor: “Vam decidir parar i començar de nou, però no hi havia pressa tenint en compte que hi havia eleccions.”

El pla que s'ha de refer l'havia començat Joan Busquets, alcalde del 2003 al 2009. Els treballs hauran costat 80.000 euros, afirma Mundet. “Hi haurà feina de la que ja s'ha fet que es podrà aprofitar”, sosté Guillem.

LA DATA

28.03.14
La comissió d'Urbanisme
va proposar que es fessin canvis de pes en el POUM aprovat inicialment.

LA FRASE

La prova que el POUM no era viable és que l'equip de govern que el va impulsar el va desestimar
Cristina Mundet
ALCALDESSA DE VILOBÍ D'ONYAR (gmi)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia