Serveis

Servei de taxi unificat a quatre pobles bagencs

Es permetrà que els taxistes puguin recollir clients fora del municipi propi

Manresa, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages han unificat el servei de taxi amb la idea que els taxistes puguin anar a recollir clients fora dels municipis propis. Els quatre alcaldes van signar ahir un conveni que legalitza un tipus de servei que estava vetat per llei, tot i que era sabut que alguns taxis l'oferien.

L'acord farà que el servei no quedi saturat en casos de gran demanada, com passava a Sant Joan, Sant Fruitós i Santpedor, que disposen de tres llicències cada un, mentre que a Manresa n'hi ha 45. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va posar alguns exemples: “Hi ha gent que visita la ciutat en fires i festes rellevants, però potser dormen a Sant Benet o a Santpedor”. Per baixar a Manresa, aquests visitants estaven obligats a agafar el taxi a Sant Fruitós o Santpedor.

L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, va ressaltar que l'acord –que també unifica tarifes– no només beneficiarà els taxistes de Manresa, sinó també els dels altres pobles, ja que ara un taxista de Sant Fruitós podrà anar a recollir un veí a la Renfe de Manresa “sempre que la destinació sigui Sant Fruitós i que l'usuari no s'hagi trobat el taxi a la parada, sinó que l'hagi avisat prèviament”.

El conveni té una vigència d'un any prorrogable i deixa la porta oberta a més municipis. A la reunió també va assistir la regidora de Mobilitat de Manresa, Olga Sánchez, i el subdirector general d'Ordenació, Josep Maria Fortuny, que va avançar que el pròxim territori a fer una cooperació zonal serà el Berguedà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia