Infraestructures i serveis

societat

Adif manté el compromís de cobrir les vies a l’altura de l’Hospitalet

La nova presidenta d’Adif, Isabel Pardo, va refermar ahir el compromís del Ministeri de Foment de fer subterrànies les vies a l’altura de la ciutat de l’Hospitalet. Aquesta eterna reivindicació és una de les “històriques demandes de l’Hospitalet” del Llobregat, va admetre ahir la presidenta de l’ens d’infraestructures estatal Adif. L’anterior ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es va comprometre a afrontar el cobriment de les vies fa poques setmanes, abans de ser foragitat del govern per la moció de censura de Pedro Sánchez. Ara la presidenta d’Adif referma la posició del ministeri per cobrir sis quilòmetres de vies de les línies R2 i R4 de rodalies. En principi, el projecte hauria de començar l’any 2020 i costaria uns 680 milions d’euros, i haurien d’estar acabades cap a l’any 2025.

Pardo va anunciar aquesta posició en un debat sobre infraestructures organitzat per Expansión. “Crec que l’Hospitalet es mereix aquesta integració urbana perquè les vies divideixen la ciutat, i fins i tot Catalunya es mereix millorar la seva xarxa de rodalies”, va admetre la presidenta d’Adif. L’alcaldessa, Núria Marín, va valorar molt que “el primer acte públic” de la nova presidenta d’Adif hagi estat visitar la “segona ciutat de Catalunya”. En general, Pardo va avançar que no s’ha de patir pels projectes d’integració urbana de les vies a Sant Feliu i a Montcada, on també hi ha pendent les obres de cobriments per eliminar dos passos a nivell. Per la seva banda, el secretari d’Infraestructures de Mobilitat del govern, Ricard Font, va destacar que el nomenament de Pardo li havia agradat “tant personalment com professional”. Font destaca la “solvència “ de Pardo al capdavant de l’ens, un fet que podria facilitar les relacions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.