Infraestructures i serveis

Adjudiquen les obres de millora entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls

Inclouran l’eixamplament de la via i actuacions de seguretat viària en un tram de sis quilòmetres

Es preveu que els treballs comencin la tardor vinent

El departament de Territori i Sosteniblitat ha adjudicat per un import de 4,5 milions d’euros les obres de millora de la carretera GI-633 entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls. Aquesta actuació consisteix en l’eixamplament i la millora d’aquesta via en un tram de sis quilòmetres per tal d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d’execució de 18 mesos. Les obres que ara s’adjudiquen s’emmarquen en el pla de millora de la seguretat de les carreteres del Baix Ter que desplega el departament de Territori i Sostenibilitat. Abraça el tram de la GI-633 entre la cruïlla amb l’N-II i el començament de la variant de Sant Jordi Desvalls, on en la carretera hi ha un trànsit de 5.200 vehicles diaris de mitjana. L’obra comportarà l’eixamplament de la calçada fins a assolir una amplada de nou metres, amb dos carrils de circulació, un per sentit, de 3,5 metres i dos vorals d’un metre d’amplada. Actualment, en alguns trams la carretera té una amplada de sis metres i no disposa de vorals. L’actuació preveu també la millora del traçat i diverses actuacions de seguretat viària, com la millora d’un revolt al principi de l’actuació.

Rotonda a Cervià de Ter

Altres actuacions previstes són la construcció d’una rotonda de 36 metres de diàmetre exterior a l’entrada de Cervià de Ter, pel costat de Medinyà. Amb aquesta rotonda es vol ordenar els moviments entre la GI-633, la travessera de Cervià de Ter i dos camins existents al costat esquerre de la carretera. Així, permetrà, d’una banda, allunyar la zona de trànsit d’un habitatge molt proper a la carretera, i, per l’altra, eliminar un revolt molt tancat en aquest punt. D’una altra banda, també s’eixamplarà el pont sobre la riera de l’Arner, a Cervià de Ter, per encabir al marge dret de la carretera un carril per a bicis i vianants d’1,5 metres d’amplada. A Cervià es preveuen millores a la travessera de la carretera, amb semaforització i treballs de pavimentació. Sortint de Cervià i en sentit Sant Jordi Desvalls s’ha previst també perllongar les voreres existents a banda i banda de la carretera fins a la cruïlla de la GI-633 amb el camí de les Escoles. Les voreres tindran 2,5 metres d’amplada la de l’esquerra i 2 metres, la de la dreta. També hi ha previst millorar la rasant d’un punt entre Cervià i Sant Jordi per afavorir-hi la visibilitat. A més, es formaran carrils d’entrada i sortida a la intersecció de Raset, on hi ha previst apartadors per a autobusos. També es faran carrils d’acceleració i desacceleració a la intersecció d’accés a Viladasens.

LES XIFRES

18
mesos
és el termini d’execució de l’obra.
5.200
vehicles diaris
és el trànsit que hi ha en aquesta carretera.
4,5
milions d’euros
és l’import amb el qual s’ha adjudicat l’obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona