Urbanisme

Millores al cementiri de Saneja de Guils de Cerdanya i del seu entorn

L’Ajuntament ha adjudicat les obres de millora i d’urbanització del seu entorn

El projecte també inclou la il·luminació de l’església de Sant Vicenç

Llum verd a la millora del cementiri del nucli de Saneja de Guils de Cerdanya, que inclou la de tot el seu entorn. L’Ajuntament de Guils ha adjudicat els treballs de millora d’aquest cementiri, llargament reivindicats, que comportaran una millora substancial de tot l’entorn, que inclou l’espai públic exterior i també la capella de Sant Vicenç.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Munt Pirinaica per un import de 46.000 euros. Està previst que s’iniciïn durant els pròxims dies, si no hi ha entrebancs. Inclouen la millora del sanejament, l’anivellament del terreny i l’embelliment del cementiri de Saneja. També preveuen la il·luminació de l’església de Sant Vicenç.

La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’estudi d’arquitectura Maurell de Barcelona. L’alcalde, Valentí Tuset, ha remarcat que la família Maurell és originària de Guils de Cerdanya i que té els seus avantpassats enterrats al cementiri del nucli de Saneja. Aquest vincle familiar, segons hi ha afegit, ha fet que els arquitectes hagin col·laborat desinteressadament en el redactat del projecte.

Aquest projecte ha tingut també la participació de la historiadora local Dolors de Moxó, que ha fet un estudi exhaustiu de les famílies que hi estan enterrades. Així, en un seguit de panells, que estaran instal·lats al nou accés que tindrà el cementiri, s’hi podran llegir un recull de totes les persones que estan enterrades en aquest espai.

LA XIFRA

46.000
euros
és el cost de l’execució dels treballs de millora del cementiri del nucli de Saneja i del seu entorn.

LA DATA

908
és l’any en què
l’església de Sant Vicenç de Saneja surt esmentada per primera vegada en un document.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia