Administracions

Pressupost més social a Sant Julià

Destaca l’increment d’ajuts directes a les famílies

En quatre anys s’ha reduït un 40% l’endeutament

Sant Julià de Ramis va aprovar dilluns, en el primer ple de l’any, el pressupost general del 2019, d’un total de 3.686.000 euros. L’alcalde, Marc Puigtió, va destacar-ne el caràcter “social”, amb un augment de les partides destinades als ajuts a les famílies, com ara les targetes bus per a gent gran, que enguany s’amplien als joves. “S’han millorat les partides de més recursos per a les famílies i d’ajudes a les escoles bressol”, va destacar Puigtió. Un altre dels objectius de l’equip de govern ha estat el de l’endeutament zero. “Quan vam entrar a l’Ajuntament teníem més d’un 70% d’endeutament; el màxim que marca la llei és d’un 75% i ara estem en un 28%; en quatre anys l’hem reduït un 40%”, assenyala. L’alcalde explica també que s’han separat les partides, tant ingressos com despeses, de Sant Julià i de Medinyà.

En el capítol d’inversions, que pugen a 681.100 euros, destaquen la partida destinada al nou espai de l’aula de lectura i el mobiliari (30.000 euros); l’adequació dels terrenys per a la nova escola (105.000) i el projecte que es vol fer a la masia de Can Bota (128.000), als Sants Metges, que es vol adequar com a punt de recepció per a les excavacions.

Inversions als set veïnats

L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió (ERC), va explicar la particularitat del terme municipal, format per set veïnats. Hi ha el nucli de la Garriga –on hi ha les dependències municipals–, el Pla de Baix, els veïnats del Terri, Olivars i les urbanitzacions de Montagut, les Comes i el Golf. “Fem reunions anuals per conèixer les demandes dels veïnats, que en funció dels diners que tenen per a les inversions, decideixen”, explica Puigtió. L’alcalde subratlla que amb aquesta mesura els pressupostos esdevenen més participatius i “no hi ha una guerra entre veïnats” perquè l’objectiu del consistori de Sant Julià, recorda, “és treballar per unir el poble i no separar-lo”. En aquest sentit, al Pla de Baix, quant a inversions, destaca l’actuació a la vorera del carrer Pau Casals, amb un cost de 34.000 euros. A les Comes, el parc infantil al carrer Puig Blanc (17.000 euros). A Montagut es pintaran places d’aparcaments i pas de vianants (9.000 euros), i al Golf, es finalitzarà el parc Verd (50.000 euros). A la Garriga i al Terri s’ha optat per l’arranjament i conservació de camins (3.000 euros), entre altres inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia