Alella, Teià i el Masnou pagaran 5.000 euros per fer la passera que connecti la C-32 i el parc arqueològic
La construcció de l'accés ha d'impulsar l'arribada de turistes al jaciment romà
Els tres ajuntaments que comparteixen la gestió del parc arqueològic ja s'han compromès a pagar fins a 5.000 euros cadascun per construir aquest nou accés al recinte. Els 40.000 euros restants els aportarà Acesa, que és un dels patrocinadors del jaciment Cella Vinaria. «Hem fet un gran esforç en un moment en què els ajuntaments no viuen el millor moment», explica la regidora de Cultura de Teià, Emma Peiró (ERC). Ara, la pilota és a la teulada del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que ha d'aprovar el projecte des del punt de vista de la seguretat. Tot i això, les diferents parts implicades són optimistes amb vista a una pròxima aprovació. La construcció de la passera suposarà un impuls considerable al recinte arqueològic, que es preveu que sigui un dels puntals del futur consorci de la DO Alella, que fomentarà el turisme relacionat amb la cultura del vi. Amb l'accés creat, es facilitarà l'arribada de turistes provinents del sud de l'Estat francès i també de les persones que s'allotgin als hotels de poblacions del Maresme com ara Calella, Pineda o Santa Susanna. «La passera ha de ser la veritable porta d'accés al recinte», expliquen fonts de Tanit Difusió Cultural, l'empresa privada que gestiona el parc arqueològic.
Obra necessària
Tot i que totes les parts estan convençudes que la passera s'acabarà construint, molta gent es pregunta com és que no es va fer abans que s'inaugurés el recinte. De fet, les previsions apunten que el parc rebrà anualment unes 25.000 visites, una xifra del tot inassolible si no s'aconsegueix captar el turista que passa per la C-32.
Excursió a la ruta del vi
Un dels col·lectius sobre els quals es treballa és el dels turistes que s'allotgen a l'Alt Maresme i la Costa Brava. Per captar l'atenció d'aquest grup s'està a punt d'arribar a un acord amb l'empresa d'autocars Sarbús per poder organitzar excursions diàries per la zona de la DO Alella. Aquestes excursions, que podrien ser dues al dia en temporada alta, contindrien la visita al parc arqueològic, però també d'algun dels cellers de la zona. La construcció de la passera és un punt clau per poder acabar d'impulsar aquestes propostes turístiques.