Administracions

El cartipàs del Consell del Baix Empordà marca un canvi de cicle a la comarca

El nou govern, d’ERC, Tots per l’Empordà i UMP, trenca l’alternança de 31 anys de CiU i el PSC

L’oposició, ara de JxCat i el PSC, qüestiona les retribucions

El Consell Comarcal del Baix Empordà, presidit pel republicà Joan Loureiro, i amb govern d’ERC (12), Tots per l’Empordà (4) i UMP (1), ha fet efectiu el nou cartipàs, en el marc d’un pacte que posa fi a l’alternança de govern des del 1988 entre la desapareguda CiU i el PSC.

El govern estarà format, a banda del president, per Xavier Dilmé, vicepresident primer, que tindrà competències en promoció econòmica i turisme; Sílvia Romero, vicepresidenta segona i responsable de programes d’assistència, immigració i plans d’ocupació i formació; Enric Marquès, vicepresident tercer, ensenyament, arxiu històric comarcal i servei comarcal de normalització lingüística; Jaume Fontdevila, president de la comissió informativa d’assistència als municipis, règim interior i activitat econòmica; Dolors Subirana, president de la comissió d’atenció a les persones, atenció a les dones, benestar social i família; Marc Calvet, president de la comissió de territori; Xavier Coll, esports i consell esportiu, i Agnès Gasull, cultura, patrimoni i joventut.

El president, Joan Loureiro, va destacar que vol “recórrer els pobles”, donar més importància al consell d’alcaldes i resoldre aspectes com la millora de les telecomunicacions, el transport públic i els polígons, a més de consolidar els serveis en marxa.

Les retribucions, a debat

Els grups a l’oposició, de JxCat i el PSC, van carregar contra les retribucions fixades pel govern. A grans trets, es mostren en contra de l’increment, especialment dels vicepresidents primer i tercer, pel que fa al PSC, mentre que JxCat hi inclou,a més, la del president. A grans trets, consideren que l’increment de costos dels òrgans de govern és significatiu en relació amb l’exercici passat. Tots dos critiquen el de Xavier Dilmé, amb un import mensual de 2.857 euros, perquè consideren que les àrees que porta “funcionen soles”. JxCat, per la seva part, també lamenta la retirada d’assignació dels grups comarcals, “decisió del govern que no va tractar prèviament amb cap grup de l’oposició”. En aquest sentit, considera que l’oposició ha de tenir els màxims recursos possibles per poder treballar i fiscalitzar l’acció de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.