Urbanisme

La Bisbal pacta l’expropiació per obrir un passatge al Call

L’equip de govern la incorpora ‘in extremis’ al pressupost del pla de barris, que aportarà el 50% dels 195.568 euros que costa

L’immoble serà la seu d’un centre d’interpretació i tindrà dos pisos socials

El govern de la Bisbal ha desencallat, aquest mes, un acord amb la propietat d’un immoble del carrer Call, 4 per a l’expropiació de la finca, amb un local en planta baixa i dos habitatges que ara estan habitats en règim de lloguer. L’alcalde, Enric Marquès, calcula el cost de l’operació en 195.568 euros, una mica més del valor cadastral, però destaca que en aquest moment, en fer-se de mutu acord amb els amos, s’estalvien litigis i la poden incloure, in extremis, dins del pla de barris del nucli antic, que expira dimarts i possibilita que la Generalitat els aboni el 50% de la inversió.

Les converses per adquirir la finca havien començat fa més d’una dècada, i Marquès destaca que, juntament amb l’altra expropiació d’una porció de solar menor –per 13.121 euros, on han hagut de resoldre problemes amb les inscripcions al registre i el cadastre– “ja no ens falta cap peça” per a la reordenació de l’illa interior entre els carrers Call, Santa Maria del Puig i la plaça Major.

Plans de futur

Pel que fa a l’edifici adquirit, el consistori preveu enderrocar una part de la construcció que s’havia aixecat en terrenys privats, però malmetent un interior d’illa que volen recuperar. L’espai, municipal però amb l’accés tancat històricament, està molt degradat i sense ús. El projecte, a mitjà termini, preveu “cercar diners per a prospeccions arqueològiques”, diu l’alcalde, en ser una zona amb l’expectativa que hi apareguin restes medievals d’interès.

Si hi ha troballes, Marquès aposta per deixar-les al descobert, vinculades a un futur centre d’interpretació de tot el barri vell, als baixos de l’immoble. Si després de l’excavació, conclouen que no hi ha vestigis importants, en canvi, reconvertirien l’espai en una nova placeta, que també serviria d’accés a l’espai museïtzat. Pel que fa als dos pisos, tot i que perdran superfície un cop es faci l’enderroc, es destinaran a la borsa municipal de lloguer social.

LA XIFRA

208.689
euros
invertirà el consistori en l’expropiació de l’edifici i d’una porció de solar per endreçar l’antic Call.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia