El claustre del Carme d’Olot serà visible des de la plaça
Ho preveu la recuperació de l’entrada a aquesta estructura renaixentista com a accés principal de l’Escola d’Art
El centre docent expandeix alguns tallers i sales d’exposicions a aquest entorn
La valoració del claustre renaixentista del Carme d’Olot amb l’obertura de l’accés original habilitat com a nova entrada principal a l’Escola d’Art i Superior de Disseny és l’element clau de la remodelació urbanística de la plaça d’aquest convent i església, que impulsa ara l’Ajuntament d’Olot en el marc del pla integral d’accions de millora (PIAM) del nucli antic. Amb una primera fase valorada en 50.000 euros, aquesta actuació, de fet, preveu l’expansió estratègica d’aquest centre docent cap als locals del seu entorn i l’obertura també de la seva actual sala d’exposicions. L’escola, doncs, es converteix en el motor d’un projecte que té per objectiu principal revitalitzar l’últim dels grans espais del centre de la ciutat, que no ha seguit el mateix ritme de renovació dels altres.
Aquest projecte preveu el trasllat del taller de serigrafia i gravat i el plató de fotografia davant per davant de l’actual entrada al centre, l’obertura d’una sala d’exposicions al costat del bar que hi ha a la plaça, per al qual es dissenyen unes estructures de porticons i tendals, l’habilitació de dos altres locals comercials amb escultures i escenografia, millores de la retolació comercial a la zona, la creació de zones de confort ciutadà amb mobiliari urbà, arbrat i il·luminació i, entre d’altres coses, la ja citada obertura al públic de l’actual sala d’exposicions de l’escola d’art. “L’objectiu d’aquesta actuació és establir sinergies amb l’Escola d’Art per resoldre les mancances d’espai i, a la vegada, beneficiar l’espai públic de l’entorn més immediat amb l’activitat del centre”, ha remarcat el regidor encarregat del PIAM del nucli antic i de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.
LA XIFRA
Projecte global per a les places del nucli antic
L’actuació al Carme és una de les que preveu el projecte de remodelació de les quatre places del nucli antic, obra d’Eduard Callís i Guillem Moliner. Preveu l’ocupació de les plantes baixes buides amb un clúster de tallers a la plaça Pia Almoina, el realçament de la font barroca de la plaça Móra i el reforçament del paper del passeig de la Muralla com a espai d’enllaç entre el nucli antic i l’entorn natural d’Olot, amb la connexió de l’espai amb la vora del riu amb la construcció d’una zona porxada d’ús polivalent.