Administracions

L’Aigua de Sils, afectada de nou per un herbicida

És el mateix de l’episodi del 2018 i ja s’han canviat el filtres que ho eviten

La presència del mateix herbicida que va afectar l’aigua potable de Sils el 2018, el metolaclor, ha obligat la companyia concessionària del servei, Sorea, a renovar els filtres que ho eviten. La secretaria de Salut Pública, que ho va detectar en un dels controls, segons explica l’alcalde, Eduard Colomé, no va declarar en cap moment l’aigua no potable. Arran d’això, Independents per Sils, a l’oposició, ha demanat en una nota feta pública ahir la dimissió del govern, de Junts per Catalunya - Junts per Sils, per no haver informat la població d’aquest nou episodi de contaminació.

L’alcalde, que entén la preocupació de l’oposició, assegura que “no s’ha rebut cap avís de la secretaria de Salut Pública que l’aigua no fos potable”. Colomé explica que Salut el que sí ha requerit a Sorea és que solucionés l’estat de l’agua, tal com s’ha fet.

El primer episodi, i greu, va ser durant el mandat passat, el 2018, quan es van superar els nivells de 0,500 i 0,373 µg/l –l’actual episodi no ha arribat a 0,196 µg/l entre el febrer i el març–. El govern anterior va haver de treballar “amb una problemàtica molt greu” i es van posar uns filtres. Segons Colomé, el darrer episodi de pluges, arran del Glòria, va fer malbé els filtres ara ho han solucionat “amb una inversió d’uns 29.000 euros”. Si bé és cert que els nivells han estat superiors al que marca la normativa catalana –molt més baixos que l’estatal–, en cap cas Salut ha dit que no fos apta, sinó que calia “arranjar el problema”. L’alcalde explica que els camps origen d’aquesta filtració no estan en terme municipal de Sils, però a prop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.