Medi ambient

Oposició a la reforma de la GIV-6119 a Siurana

La Plataforma Salvem Siurana acaba de néixer per generar oposició al projecte d’eixamplament de la carretera GIV-6219, que uneix la GIV-6227, que ve de Vilamalla i va cap a Tonyà, i la C-31. Reclamen a l’Ajuntament de Siurana, amb qui ja han anunciat que es reuniran aquest divendres, que eviti l’eixamplament de la carretera, fet que, al seu entendre, convertiria Siurana en un poble de pas per a camions. Demanem la retirada del projecte de condicionament de la carretera GIV-6219 de la C-31 a Vilamalla per Siurana, que vol fer de Siurana un poble de pas.

Destaquen que les obres convertiran la carretera en una calçada de set metres que desconfigurarà “la imatge més característica de l’entrada a Siurana” i ja preveuen “camps expropiats, ponts de formigó sobredimensionats, tala de roures”. La Plataforma Salvem Siurana neix amb la voluntat de “preservar l’entorn natural i paisatgístic de Siurana d’Empordà davant del projecte i vol ser una plataforma transversal que aplegui veïns del municipi.

Ja s’han organitzat i l’entitat ha publicat un manifest, disposa de lloc web i és present a diverses xarxes socials. El tall afectat de 4,5 quilòmetres travessa els nuclis de Siurana i Baseia i la Diputació, que gestiona aquesta carretera, hi té previst destinar aproximadament 856.000 euros.

Es queixen que això és un “macroprojecte que afecta a un micropoble” i consideren que es poden trobar solucions consensuades que “respectin la imatge i la identitat del poble”. “Tots sabem que eixamplar una carretera incrementa automàticament la densitat i el pes del trànsit, el soroll i la velocitat”, asseguren en el manifest



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia