Administracions

La despesa social a Figueres augmenta un 15,44%

El pressupost municipal per al 2021 s’incrementa un 6,48%, marcat per la resposta a la crisi de la Covid-19

El nou pavelló, l’escola Guasch i la casa natal de Dalí, entre les principals inversions

L’impacte de la crisi provocada per la Covid-19 a la ciutat de Figueres es reflectirà en un increment d’un 15,44% de la despesa social en el pressupost del 2021. Coincidint amb la presentació dels comptes municipals pel proper exercici, l’alcaldessa, Agnès Lladó, relaciona aquesta evolució amb un altre increment: el nombre de famílies que han recorregut a demanar ajuda ha crescut un 60%.

Amb tot, l’import del pressupost del 2021 serà de 63.563.541,42 euros (creix un 6,48%) i no renuncia a les partides de reactivació de l’economia i ocupació (més 4,77%), o a la contractació de personal: quatre agents més a la Guàrdia Urbana, tres delineants, un enginyer, i tècnics de salut, riscos laborals i informàtica. Pel que fa a inversions, destaquen partides com les de la construcció de la nova escola Carme Guasch (300.000 euros, que se sumaran als 325.000 de l’exercici anterior), la millora de l’enllumenat i l’espai públic (300.000), la construcció del nou pavelló (1.500.000) o la restauració de la Casa Dalí (768.400).

Per fer quadrar aquests imports –a banda del descens de les partides de festes, esports, alcaldia i comunicació–, l’Ajuntament contractarà un préstec d’uns 6,9 milions i espera ingressar l’import corresponent a la venda de la Casa Nouvilas. “Prioritzem les necessitats i fem que els diners surtin al carrer”, resumeix Lladó, que remarca que per primera vegada en molts anys es porta el pressupost al ple en temps i forma (serà dimecres en un ple presencial), perquè entri en vigor l’1 de gener.

Noves ajudes

D’altra banda, l’Ajuntament de Figueres va anunciar ahir la creació d’un ajut directe de 500 euros per a negocis que han hagut de tancar per les restriccions de la Covid-19, i que beneficiarà uns 350 negocis de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia