Administracions

Es manté la vaga de neteja de Figueres la setmana que ve

La segona conciliació a Treball acaba sense acord i els sindicats convocants de l’aturada ajornen fins dimarts l’inici de la vaga perquè l’Ajuntament es pronunciï sobre el conveni únic que ells reclamen

La segona reunió de conciliació entre els sindicats Co.Bas i CCOO i els representants de l’empresa Ecoserveis i l’UTE Brocoli que es va fer ahir al matí al Departament de Treball va acabar sense cap acord i es manté la vaga de recollida d’escombraries, neteja viària, parcs i jardins i enllumenat públic la setmana vinent. L’inici de la vaga s’ajornarà un dia –de dilluns a dimarts de la setmana vinent–, per tal de donar temps a l’Ajuntament de Figueres per respondre a la proposta sindical d’englobar en un conveni laboral únic tots els treballadors que havien estat en l’empresa mixta Ecoserveis (també ho demanen per a parcs i jardins) per “preservar-los els drets laborals i sindicals”, segons assenyalava ahir Pau Gálvez, de CCOO.

Els sindicats faran una assemblea de treballadors dilluns al matí, segons va explicar Gálvez, i esperen que l’Ajuntament respongui a les seves peticions, trameses a través dels representants empresarials presents en la conciliació. “Esperarem fins dimarts al vespre perquè quedi clara la nostra bona voluntat”, deia Gálvez. “Si ens deixen una porta per negociar, negociarem fins a última hora. Ara, si ens tanquen totes les portes anirem a la vaga. No podem permetre, per exemple, que a partir del dia 1 de gener s’apliqui el conveni del sector de jardineria i els treballadors perdin un 30 per cent de poder adquisitiu”, hi afegia.

Cap representant de la part empresarial va voler fer declaracions ahir, tot i que va transcendir que Ecoserveis –l’empresa mixta participada per capital públic i privat– s’havia compromès a obrir la taula de negociació del conveni col·lectiu de la seva empresa a partir del 15 de gener vinent.

LA DATA

15.12.2020
Nova data.
La vaga està convocada ara per a dimarts vinent a partir de les nou del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia