Infraestructures i serveis

Un acord entre Colau i ERC desencalla la connexió del tramvia per la Diagonal

Es preveu que les obres comencin a la tardor del 2021

L’Ajuntament i l’ATM tanquen un conveni perquè la gestió passi a ser 100% pública a partir del 2032

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han aprovat invertir 116 milions en el primer tram de la connexió de les dues xarxes del tramvia metropolità per la Diagonal. Un acord entre el govern d’Ada Colau i ERC ha permès desencallar el projecte per enllaçar el Trambaix i el Trambesòs. Es preveu que les obres comencin a la tardor del 2021.

L’acord l’han presentat aquest dissabte conjuntament les dues administracions i es plasmarà en un conveni que el ple de Barcelona ha de ratificar al ple del proper 23 de desembre. El grup municipal d'ERC, que ha participat a les negociacions, ha avançat avui el seu suport a la iniciativa. Un cop aprovat al consistori també l’haurà de ratificar el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). 

El pacte ha permès tancar un conveni entre el consistori i l’ATM que fixa que les obres les finançaran íntegrament les dues administracions amb fons públics. En concret, l’Ajuntament invertirà 56 milions d’euros per a la urbanització de les actuacions de la primera fase i l’ATM aportarà 61 milions per a la infraestructura viària i la compra de trens.

El conveni estableix que un cop expirat el contracte vigent amb les concessionàries la gestió passarà a ser pública. Les administracions es comprometen, doncs, a renegociar les condicions d’explotació amb els actuals concessionaris de el servei en els trams ja en funcionament per a la seva reversió a les administracions públiques el 2032. Fins aleshores, les empreses responsables del tramvia no poden guanyar ni “un euro més” del què obtenen ara. 




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia