Infraestructures i serveis

Tot Banyoles tindrà fibra òptica l’estiu vinent

Telefónica en completarà el desplegament els pròxims sis mesos

Telefónica tindrà desplegada del tot la fibra òptica a Banyoles a mitjan 2021. Així ho ha assegurat la companyia a l’Ajuntament, segons ha explicat l’alcalde, Miquel Noguer. La data s’ha anunciat un cop Telefónica –la principal operadora de telefonia a la ciutat– ha enllestit el corresponent projecte tècnic i coincidint amb les queixes d’alguns sectors de la ciutat pel fet que part del municipi encara no té aquesta infraestructura. Segons fonts municipals, ara mateix aquest dèficit el tenen principalment una zona del barri vell, de Canaleta i de Can Puig.

Atès el malestar que havia generat aquesta situació, representants del govern municipal han mantingut els darrers mesos reunions amb veïns afectats i amb els responsables de Telefónica. D’altra banda, l’alcalde –que alhora és president de la Diputació– ha recordat que, a més dels treballs que faci Telefónica, l’ens provincial està posant els tubs de la fibra òptica (els cables de la qual els instal·larà després la Generalitat) sota el traçat de la via verda que travessa el municipi, en el marc de la via que ha de comunicar el Gironès i el Ripollès passant pel Pla de l’Estany i la Garrotxa. Per executar aquesta obra l’Ajuntament hi ha posat uns 400.000 euros.

LA DATA

06.21
és el mes
en què s’haurà completat el desplegament, segons les previsions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia