Infraestructures i serveis

Les escombraries ja s’acumulen als carrers de Figueres

L’Ajuntament i el comitè de vaga justifiquen les seves posicions respectives a les xarxes socials i amb comunicats

Primer dia de vaga i bosses de deixalles que s’apilonen entorn dels contenidors als carrers de Figueres per la vaga del servei de recollida d’escombraries, enllumenat i jardineria. Mentre que fonts dels dos sindicats convocants (CCOO i CObas) asseguraven que es “compleixen escrupolosament els serveis mínims establerts”, l’Ajuntament demanava col·laboració als veïns i comerciants per reduir l’acumulació als carrers.

Amb aquesta imatge de fons, el primer dia de vaga no va aportar ahir elements nous per a la resolució del conflicte, però tant l’Ajuntament com el comitè de vaga van intensificar la comunicació per justificar les seves posicions respectives.

D’una banda, l’Ajuntament va difondre a través de les xarxes un document de preguntes i respostes per explicar als veïns el perquè d’aquesta situació: el govern municipal hi justifica la possible municipalització d’alguns d’aquests serveis tenint en compte les deficiències constatades i la possibilitat de generar un estalvi. També assegura que, en cas que això es faci, el sou i les condicions laborals dels treballadors no es tocaran, que s’ha intentat negociar –sense èxit– amb els sindicats convocants, però que les peticions que plantegen com ara un conveni de ciutat, no es poden atendre jurídicament ni són competència de l’Ajuntament.

A mitja tarda, el comitè de vaga responia al “Faq’s” municipal amb un comunicat en què explicava que volen evitar dobles escales salarials als treballadors afectats i que no tenen “cap problema a desconvocar la vaga” si obtenen la garantia que no es modificaran les condicions laborals, garantia que segons ells avui no tenen.

El president de Comerç Figueres, Frederic Carbó, en declaracions a l’ACN, recalcava per la seva banda que la vaga arriba en un moment on els comerciants són especialment vulnerables. “Ara no toca”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia