Administracions

Increment d’un 288% de les inversions a Salt el 2021

El govern municipal justifica que és possible gràcies a la reducció de deute i a la “bona gestió” dels últims anys

Els pressupostos pel 2021 que es portaran al ple dilluns sumen 31,7 milions d’euros

La proposta de pressupost pel 2021 que el govern de Salt portarà al ple dilluns suposarà un increment d’un 288% de la partida dedicada a inversions. Amb un import global de 31.702.595 euros (vegeu gràfic adjunt), l’alcalde, Jordi Viñas (ERC), ho defineix com un pressupost “ambiciós i responsable”. Els objectius, diu Viñas, són consolidar àrees considerades estratègiques, com ara habitatge, educació o serveis socials, i alhora tirar endavant la millora del municipi prevista en el pla d’acció municipal, sense deixar de banda els reptes plantejats per la Covid. Tant l’alcalde com el regidor d’Hisenda, Antoni Vidal, recalquen que aquest salt de les inversions és possible ara, fruit de la gestió dels últims exercicis, que ha estat “responsable, sense estirar més el braç que la màniga” i que ha permès reduir deute: dels 24 milions de deute de sis anys enrere, se situarà ara en uns 8 milions. Totes les principals partides s’incrementen: Serveis Socials, amb 155.000 euros més; Educació, amb 225.000 euros més per reforçar programes educatius, tallers i extraescolars i dues noves figures tècniques. També s’incorpora una partida de 50.000 euros per al teixit comercial i empresarial local. A més, el govern preveu que aquests apartats es podran ampliar al llarg de l’any amb la incorporació del romanent de l’exercici anterior.

Tot i la seguretat que aquests pressupostos s’aprovaran amb la majoria absoluta de l’equip de govern (ERC i Junts), Viñas confia sumar-hi com a mínim l’abstenció d’algun grup més. Des de l’oposició, el grup del PSC ja ha avançat, a través d’un comunicat, que estaria disposat a aprovar els pressupostos si augmenten les ajudes per la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia