Administracions

La caserna

de la Guàrdia Civil de Sabadell
Administracions

Sabadell no haurà d’indemnitzar per la caserna de la Guàrdia Civil

Redacció

L’Ajuntament de Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per recuperar la caserna de la Guàrdia Civil. Així ho ha sentenciat el jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona, tot i que es pot presentar recurs contra la sentència al TSJC. Si l’advocacia de l’Estat no presenta recurs, la ciutat podrà disposar d’un equipament estratègic, ja que l’edifici, de 7.000 m², està situat en una de les principals artèries de la ciutat, la Gran Via, i molt a prop de l’hospital Taulí. Al llarg dels anys s’hi han plantejat diferents usos, com un centre d’investigació de l’hospital, habitatge social i un institut de secundària. També va estar ocupat.

La sentència suposa de moment la fi d’un procés que es remunta al 2006, quan el llavors alcalde, Manuel Bustos, i el ministre de Defensa, Alfredo Pérez Rubalcaba, van signar un convenir perquè Sabadell pogués tornar a utilitzar la caserna de la Guàrdia Civil a canvi de pagar 3 milions d’euros i cedir un terreny de 5.000 m² a Sant Pau de Riu-sec. L’oposició, però, defensava que l’equipament era de la ciutat i que no s’havia de compensar l’Estat. L’equip de govern anterior va portar al ple, el 22 de febrer del 2018, l’anul·lació del conveni del 2006, després que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat va donar la raó a l’Ajuntament. El ministeri va presentar el contenciós que ara s’ha resolt favorablement per al consistori.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va valorar ahir que la sentència “és una gran notícia per a la ciutat, ja que amb la decisió, Sabadell podrà comptar amb un gran espai i, a més, en un àmbit tan estratègic com és la Gran Via”. Tanmateix es va voler mostrar prudent per la possibilitat de recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia