Administracions

Figueres planteja un pla de més de 40,5 milions per a la transició energètica

L’Ajuntament aposta, en els fons Next Generation, per reactivar la ciutat econòmicament i socialment

El pla inclou 48 programes en cinc anys

Inversió de 40.550.000 euros en el termini de cinc anys (2021-2025) per desplegar 48 programes específics. Aquesta és l’aposta que vol liderar l’Ajuntament de Figueres per projectar “una ciutat més neta, més sostenible, més justa i més propera”, però alhora per aprofitar els fons europeus Next Generation com “una oportunitat única” per reactivar econòmicament i socialment la capital de l’Alt Empordà.

El pla de transició energètica que va presentar ahir l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, vol donar un impuls decisiu a l’ús de les energies verdes amb objectius transversals: abaratir l’energia i posar fi a la pobresa energètica, diversificar l’economia amb nous sectors estratègics i enfortir els sectors econòmics de la ciutat.

Aposta fotovoltaica

L’aposta es basa en el desplegament de l’energia fotovoltaica, amb l’objectiu de cobrir el 10% del terme municipal per abastir tota la ciutat. Alhora, es vol impulsar una xarxa elèctrica intel·ligent (smart grid), els parcs solars i comunitats d’ús compartit per acostar la producció al territori, la creació d’una empresa elèctrica municipal, així com la creació d’un nou sector d’energia verda a Figueres, com a centre productiu i formatiu.

De cara a la ciutadania es fomentarà la instal·lació de plaques solars d’autoconsum en edificis particulars i la creació de deu comunitats d’ús compartit per generar energia verda i barata als barris. Als polígons i per a les empreses es fomentarà la creació de parcs solars mitjançant la compra conjunta de materials i energia. Aquest impuls s’haurà de concretar a la ciutat amb la instal·lació de 50 punts de recàrrega de vehicles elèctrics a través d’una modernització del transport públic i el transport de mercaderies a l’àrea urbana de Figueres per fer-los més sostenibles amb vehicles elèctrics. A més, diu l’alcaldessa, aquesta transformació energètica haurà d’anar lligada amb la transformació econòmica i social, amb la creació i desenvolupament de nous sectors que se’n poden beneficiar, com ara el sanitari i l’agroalimentari, la transformació dels sectors preeminents existents (comercial, turístic i de serveis) i la millora de la competitivitat empresarial.

“Hem de saber aprofitar els fons Next Generation de la Unió Europea per transformar la ciutat i el pla estratègic ens dona les eines per fer-ho juntament amb els actors econòmics i socials de la ciutat”, conclou l’alcaldessa.

LA FRASE

El pla ha de ser per transformar Figueres i fer-ho amb els actors socials i econòmics de la ciutat
Agnès Lladó
alcaldessa de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia