Medi ambient

Els municipis de més de 50.000 habitants hauran d’establir zones de baixes emissions

El projecte de llei de canvi climàtic també preveu aplicar la normativa a les poblacions de més de 20.000 habitants on se superin el nivells e qualitat de l’aire

El govern espanyol prepara directrius de quins requisits han de complir aquestes zones

El projecte de llei de canvi climàtic que està tramitant actualment al Senat, preveu que els municipis de més de 50.000 habitants hauran d’establir zones de baixes emissions.

Així ho ha assegurat el director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del ministeri per a la Transició Ecològica, Ismael Aznar, durant el diàleg ’Reduir la contaminació atmosfèrica a la Unió Europea’, organitzat per la Comissió Europea (CE) a Barcelona. Ha afegit que el Congrés ampliarà la normativa als municipis de més de 20.000 habitants que tinguin problemes de superació dels nivells reglamentaris de qualitat de l’aire.

Aznar ha dit que des de l’Estat treballen per establir un marc comú per a les comunitats autònomes que indiqui les regles bàsiques a seguir.

En aquest sentit, ha avisat que “qualsevol cosa no pot valer com una zona de baixes emissions”. És per això que s’establiran directrius de quins requisits han de complir.

En termes de mobilitat, ha assegurat que el ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, treballa en una estratègia de mobilitat sostenible i finançament del transport públic.

Al diàleg també hi han participat l’assessora d’ECODES Cristina Monge i l’eurodiputat Javi López. Aquest últim ha assegurat que la contaminació atmosfèrica és la primera amenaça en salut pública. “És una pandèmia a càmera lenta”, ha dit.

López ha subratllat que cal actualitzar la legislació i parlar de la qualitat de l’aire com una qüestió directament relacionada amb la salut pública i la desigualtat social. Tots tres ponents han coincidit en el fet que cal repensar el model de ciutats i treballar per construir ciutats orientades als vianants en les quals els vehicles elèctrics o les bicicletes tinguin un paper central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona