Administracions

L’ajuntament d’Ullà, al centre cívic i nou viver

El trasllat és efectiu des d’avui i el consistori vell es destinarà a emprenedors i treball compartit

La seu de l’ajuntament d’Ullà estrena des d’avui un nou emplaçament al centre cívic de l’Eixample, entre el nucli històric i la Roqueta. El trasllat, que ha conclòs aquest cap de setmana, ja estava previst amb la construcció de l’equipament polivalent, el 2008, però s’havia ajornat per la crisi econòmica i ara s’ha abordat per millorar els serveis municipals, ja que l’actual immoble havia quedat petit, però també pel creixement del municipi, la rehabilitació de la zona històrica i les conseqüències del coronavirus i la millora de l’accessibilitat, amb aparcament i ascensor.

Amb el canvi, l’ajuntament passarà de tenir 75 m² en tres nivells amb escales, a uns 300 m² en una única planta. L’antic ajuntament, d’altra banda, es reconvertirà en un espai de treball compartit, per a joves emprenedors, professionals que teletreballen i viver d’empreses.El nou consistori tindrà una zona de recepció, despatxos d’administració, de secretaria, d’urbanisme i d’alcaldia, sala de regidors, arxiu, lavabo i sala de plens (que també servirà per fer activitats diverses). Aquest edifici representarà el tercer immoble que ocupa la casa de la vila. Abans de l’actual del nucli antic, l’equipament municipal es trobava emplaçat a l’antiga església de Sant Andreu, després que passés a ser municipal a principi del segle XIX amb l’entrada en servei de l’església de Santa Maria. També va servir d’escola, fins que es va inaugurar el centre escolar, el 1928. L’any 1980, l’antiga parròquia es va rehabilitar com a casa de cultura.El centre cívic es va començar a construir la primavera del 2006 per ser el punt de trobada de tots els veïns, unint els tres sectors urbans del municipi. Fins i tot aquell any es va fer una consulta popular per triar-ne el nom. Els quatre noms finalistes van ser Els Cugots, Olianus/Olianum, Josep Blanch i Ullà, que és el que finalment va guanyar. L’edifici, que va costar prop d’un milió d’euros, sent més de la meitat subvencionat, fa uns 1.440 m² a dos nivells. La planta baixa es va destinar a diferents serveis, com ara serveis socials i el casal de la gent gran, a més d’un espai polivalent i un bar. I la planta pis estava prevista per al nou ajuntament. Però el trasllat es va anar posposant, especialment perquè els diferents governs també van voler restar al centre històric. Fins i tot es va mirar d’ampliar l’equipament municipal amb una casa del costat. Al mateix temps, es va anar condicionant l’edifici a les noves necessitats. La principal reforma de l’ajuntament es va inaugurar el 2001, quan es va construir una segona planta, a part de millorar la planta baixa i el primer pis. El 2018, es va fer una nova rehabilitació, especialment destinada a millorar l’atenció al públic, a la planta baixa, a part d’un repàs general de tot l’immoble.L’immoble que fins ara era la seu de l’ajuntament, amb planta baixa i dos pisos, es convertirà en un espai per a joves emprenedors i viver d’empreses. A més, hi haurà un tècnic que oferirà serveis diversos: assessorament empresarial, formació, xerrades, borsa de treball i treball en xarxa. Després e tenir en compte diverses opcions, l’equip de govern ha decidit que l’espai de treball comporti poques modificacions internes a l’edifici, que mantindrà les actuals separacions i despatxos. A més, l’edifici ja disposa de tots els serveis necessaris, especialment telèfon, connexió a internet de banda ampla i climatització. “Volíem donar sentit a l’equipament, ja que, tot i ser un municipi petit, volem ser actius i estar al dia”, ha recordat l’alcalde, Josep López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona