Administracions

La residència Vimar a Platja d’Aro no es farà fins al 2023

La Fundació Vilagran-Maristany, que la promou des del 2014, ha hagut de replantejar el projecte de zero perquè els terrenys cedits eren inundables

S’havia pressupostat en quatre milions d’euros

La Fundació Vimar no podrà començar a Platja d’Aro les obres de la seva nova llar residència a la comarca fins al 2023. El principal entrebanc ha estat que el projecte s’ha de replantejar des de zero perquè s’ha hagut de descartar la ubicació inicial, en tractar-se d’una zona inundable. Aquest equipament per a persones amb discapacitat ha d’ajudar a absorbir la demanda de places, ja que ara mateix tenen llista d’espera.

Un projecte ambiciós

La Fundació Vilagran-Maristany treballava en aquest projecte des de l’any 2014. La residència s’havia pressupostat en quatre milions d’euros, i garantia el seu finançament a través de les aportacions de l’Obra Social La Caixa, la Diputació de Girona, la Generalitat i els ajuntaments de la comarca. El sector dels Estanys és considerat una zona inundable. En aquesta mateixa zona hi ha altres equipaments públics i el risc es considerava mínim, però el projecte de la fundació no ha resultat finalment homologable. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha cedit un altre terreny, a només 300 metres de l’anterior, i ara caldrà tornar a engegar tot el procediment administratiu, amb la demora que això suposa.

Referent a la comarca

Vimar és una fundació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 1999, que té com a principal objectiu promoure accions per afavorir les persones amb discapacitat que resideixen al Baix Empordà. La fundació treballa perquè aquest col·lectiu tingui acolliment residencial, atenció diürna, i un programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar, entre altres serveis i activitats.

LA XIFRA

4
milions d’euros
era el pressupost que s’havia previst per fer la futura residència comarcal de la Fundació Vimar.

Una residència i tres llars residència

La Fundació Vimar disposa actualment de la residència Robert Pallí, a Sant Feliu de Guíxols, amb una capacitat de 16 places, i de les llars residència Carrilet i 2000, a Palafrugell, i Gavina, a Sant Antoni, que sumen 34 places més en total, insuficient per a la demanda que hi ha a la comarca. El seu pressupost anual supera els 1,9 milions d’euros, gestionats amb un model de fundació privada sense ànim de lucre. Tot plegat figura en la memòria d’activitats de l’any 2020, que s’acaba de presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.