Urbanisme

Torroella insta l’hotel Bell Aire a alliberar el solar per ampliar l’escola Portitxol de l’Estartit

L’establiment l’ocupa des d’abans que una sentència del 1991 dictaminés que no era de la seva propietat

El consistori avisa que, si no, hi faran net subsidiàriament

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instat la propietat de l’hotel Bell Aire, a l’Estartit, a desmantellar el menjador tancat i altres elements que ocupen la parcel·la d’uns 216 metres quadrats que pertany al municipi, que vol destinar a l’ampliació de l’escola Portitxol. Però, tot i el requeriment administratiu, signat el 7 de maig pel regidor d’Urbanisme, Jordi Oliver, que atorgava 10 dies hàbils a l’establiment perquè actués, encara no hi ha hagut cap moviment per part de l’hotel. Ahir continuava tancat com a conseqüència de la temporada baixa, que, per a moltes empreses de la Costa Brava, s’ha tornat a allargar per la Covid-19.

L’alcalde, Jordi Colomí (UPM), admet la petició i la limita a “desencallar un procés administratiu que fa trenta anys que dura”, i que el Departament d’Educació requereix abans de rebre la cessió i titularitat del solar per fer-hi les obres de l’escola. Una sentència del 1991, recordava Colomí, va dictaminar que els terrenys en disputa entre l’hotel i el pati de l’escola pertanyien a un propietari que posteriorment els va vendre a l’Ajuntament.

Execució subsidiària

El requeriment alerta que si un cop expirat el termini la propietat no comunica la retirada dels elements, “l’Ajuntament, mitjançant la seva brigada municipal, efectuarà subsidiàriament el desmuntatge i retirada de tots els elements que puguin estar ocupant el terreny”. Ahir, amb el termini ja expirat, l’alcalde, explicava que “no ve d’un dia”, ja que el pressupost vigent de la Generalitat no preveu partides per ampliar l’escola a dues línies, “però en setmanes o mesos” ho volen resoldre.

El propietari, Ramon Frigola, avançava ahir que estan fent consultes per evitar el conflicte, però descartava pronunciar-se abans de tenir resposta. I Colomí també apostava per arribar a un acord amistós, sense que la brigada hagi d’actuar.

LA DATA

07.05.21
el regidor
d’Urbanisme va instar l’hotel a desmantellar el tancament, en un termini de 10 dies hàbils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia