Administracions

Figueres redoblarà controls a la zona oest contra el frau elèctric i cultius de cànnabis

Les dades de delinqüència pugen un 5% respecte al 2020, perquè aleshores hi havia confinament i ara més pressió policial

El municipi vol erradicar els multireincidents

El volum de delictes registrat per les estadístiques policials a la ciutat de Figueres es va incrementar un 5% en el primer trimestre de l’any. I el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ho va atribuir ahir al fet que l’any 2020 aquest període va coincidir amb una quinzena de confinament domiciliari per la pandèmia, però també a l’increment de controls policials actual contra el consum i la venda de marihuana. En les darreres setmanes s’han fet tres operacions a la zona oest i Marca de l’Ham, i se’n continuaran fent més durant els propers dies.

Casellas explicava: “Fa temps que estem intensificant la pressió a les zones conflictives de la ciutat i, paral·lelament, volem afrontar el tema dels delinqüents reincidents, que són els que fan augmentar el nombre de delictes.”

El vicealcalde creu que els controls estan donant fruits, malgrat els aldarulls de divendres al barri del Bon Pastor, que veu conseqüència de l’increment de vigilància, i va garantir que continuaran. “No ens tremolarà el pols”, va afirmar.

Respecte als incidents de divendres, Casellas va relatar que van començar amb la crema d’un contenidor de matinada, i quan va arribar la policia un grup reduït de persones va començar a disparar amb balins i altres projectils els vehicles i els agents, fets que estan investigant amb l’ajut de les càmeres de videovigilància.

En aquest sentit, el vicealcalde també va demanar al principal grup de l’oposició, Junts per Figueres, que els faci costat. “Ens agradaria que tots es fessin responsables. Caldria la implicació de tothom per no magnificar”, va afegir-hi.

LA DATA

21.05.21
divendres
passat hi va haver aldarulls al barri del Bon Pastor, amb la crema d’un contenidor i trets de balins.

LA XIFRA

5
per cent
han augmentat els fets delictius a Figueres en el darrer trimestre respecte a les dades de l’any passat.

Reunió amb la fiscal i la jutgessa degana

Casellas va anunciar que es reunirà amb la fiscal en cap de Figueres i la jutgessa degana aquest divendres per demanar-los mesures contra els delinqüents reincidents en qüestió de patrimoni, que en alguns casos concentren diverses detencions i part dels fets delictius. També els traslladarà que cal agilitar les peticions policials d’ordres d’entrada i escorcoll per combatre millor els presumptes casos de cultiu de marihuana dins de finques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia