Urbanisme

Girona, a punt de desencallar l’edificació de bona part de la zona pendent a l’entrada sud

Madrenas afirma que hi ha inversors interessats i que aviat hi haurà canvis a la meitat o tot l’àmbit

El primer a fer-se serà la torre de 15 pisos prop de la gasolinera

El desenvolupament de bona part de la zona pendent a l’entrada sud de Girona pel carrer Barcelona és imminent. Així ho assegura l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que assenyala que “hi ha hagut moltes visites d’inversors i hi haurà bones notícies aviat i podrem veure canvis almenys per la meitat de l’àmbit pendent o fins i tot de tota la zona”. L’alcaldessa recorda que urbanísticament hi ha dues zones diferents: els PAU (polígons d’actuació urbanística) 116 i 117. El primer, el 116, és el de la meitat sud de la zona, inclou la nova Clínica Girona i té tots els tràmits fets, amb tot el planejament i urbanització definits i dissenyats. De fet, les obres de la clínica ja inclouen part de l’obra d’urbanització de tota la zona. “Aquí s’hi pot començar de seguida. Ja es pot demanar la llicència directament”, remarca Madrenas. En canvi al PAU 117 –en què sí que s’ha fet tràmits per dedicar l’antiga Simón a ús docent amb vista a l’institut Ermessenda– li falten encara tràmits de definició urbanística. Madrenas calcula que podrien durar uns dos anys. És per això que situa els primers canvis de noves edificacions a la zona més propera a la clínica.

Torre de quinze pisos

En aquest sentit, l’alcaldessa assenyala que el primer a fer-se serà la torre de quinze pisos que està prevista en el planejament al costat de la gasolinera. Tot i que s’havia parlat d’un hotel, Madrenas explica que les idees dels inversors són més de “combinacions”. Així, diu que hi podria haver algunes plantes d’hotel i altres per a espais sociosanitaris o per a residència d’estudiants o fins i tot per a habitatges, amb els baixos destinats a usos comercials.

Madrenas preveu que tot serà començar i s’anirà ràpid. “La clínica tindrà un efecte dinamitzador per a la resta de la zona i per això hi ha interès dels inversors. Des de l’Ajuntament el que hem de fer i fem és ser facilitadors, fer-ho fàcil”, destaca. L’alcaldessa, que subratlla que a nivell d’urbanització tota la zona quedarà homogènia perquè fa temps que està definit com ha de ser, respon també a les crítiques per la lentitud dels canvis a la zona. “En el cas del desenvolupament d’un espai com aquest parlar de terminis a deu anys vista no és llarg”, opina.

LA FRASE

Hi ha hagut moltes visites d’inversors; aviat hi haurà bones notícies i començarem a veure canvis
Marta Madrenas
alcaldessa de Girona

Ermessenda i Casa de la Tecnologia

A l’entrada sud hi ha també dos projectes públics que van tard. Pel que fa al futur institut Ermessenda a l’antiga Simón, l’alcaldessa assenyala que Educació està redactant el projecte, que s’hauria d’enllestir aquest any i el vinent, fer els tràmits d’adjudicació. L’Ajuntament, per la seva banda, té pendent l’enderroc d’algunes construccions de l’antiga fàbrica que no són compatibles amb el futur centre. Ara està en procés de licitació i un cop fet és quan es farà el traspàs de l’edifici a Educació perquè hi faci l’obra del nou institut.

Quant a la Casa de la Tecnologia que s’ha d’instal·lar al xalet Soler, Madrenas calcula que es podrà inaugurar el 2023. “El Consell Comarcal ens està fent el projecte, que estarà a l’octubre i comptem iniciar les obres l’estiu de l’any que ve”, explica. A més, anuncia el projecte de construir un edifici annex al pati per ubicar-hi un “espai experience” de la tecnologia blockchain “per explicar les possibilitats pràctiques d’aquesta tecnologia al a ciutadania”, que es faria amb finançament europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.