Infraestructures i serveis

Mobilitat

Aprendre a ‘conduir’ patinets

El RACC i l’empresa de lloguer compartit Spin posen en marxa cursos de formació adreçats a usuaris majors de 18 anys

Són classes teòriques i pràctiques per aconseguir una mobilitat urbana més segura, sostenible i àgil

šEls patinets elèctrics guanyen usuaris, sobretot a les ciutats. Això ha fet que hagi crescut el nombre d’accidents en què estan involucrats. Per aconseguir una bona convivència amb els altres mitjans de transport i vianants i, alhora, garantir que els usuaris de patinets elèctrics circulin amb la màxima seguretat, s’ha creat la Spin Scooter Academy.

La iniciativa ha estat impulsada pel RACC i Spin, la companyia de micromobilitat de Ford Motor Company, que és una de les principals empreses de lloguer de patinets elèctrics compartits i que opera a Europa i als Estats Units. L’objectiu és fer cursos de formació per a usuaris majors de 18 anys d’aquests vehicles de mobilitat personal a diferents ciutats catalanes.

El primer curs es va fer dimarts passat a Tarragona i hi van participar més d’un centenar d’alumnes més grans de 18 anys, que van poder conèixer de manera gratuïta els principals aprenentatges teòrics i pràctics de com circular amb seguretat amb patinet elèctric. Està previst que es facin cursos a municipis on opera la companyia Spin i en altres on els patinets elèctrics també tenen un ús estès entre els ciutadans.

La formació té una part teòrica i una de pràctica. El RACC s’encarrega de desenvolupar la part de teoria i de pràctica en un circuit tancat a l’aire lliure amb totes les mesures de protecció anti-Covid amb formadors experts de les escoles de conducció del RACC, mentre que Spin proporciona als alumnes els vehicles per desenvolupar les classes. Des del 2 de gener, el nou Reglament General de Vehicles i Circulació considera els patinets vehicles a tots els efectes, i per tant estan obligats a complir les normes de circulació. Tenen prohibit circular per les voreres i zones de vianants, tampoc poden fer-ho per túnels urbans, ni travesseres, vies interurbanes, autopistes i autovies. Josep Mateu, president del RACC, assegura que la creació de la Spin Scooter Academy by RACC “és un primer pas per seguir avançant de forma segura amb les noves formes de mobilitat, que a més requereixen millores, com per exemple l’habilitació de zones específiques d’estacionament per als vehicles compartits”, i recorda que des de l’àmbit local s’estan adaptant les ordenances municipals d’acord amb les noves regulacions de la DGT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia